current views are: 10

9 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση07:33

Αποκλειστικό: Ψυκτικός περιμένει τρία χρόνια να λάβει επαγγελματική άδεια – Επιστολή «φωτιά» στον υπουργό Παιδείας

Αυτό κι αν αναγκάζει κάποιον η κάποιους,και μάλιστα σήμερα με 1,5 εκ ανέργους ,να βγουν από τα ρούχα τους.

Δημοσίευση 07:33’

Αυτό κι αν αναγκάζει κάποιον η κάποιους,και μάλιστα σήμερα με 1,5 εκ ανέργους ,να βγουν από τα ρούχα τους.

Αυτό κι αν αναγκάζει κάποιον η κάποιους,και μάλιστα σήμερα με 1,5 εκ ανέργους ,να βγουν από τα ρούχα τους.

Τρία ολόκληρα χρόνια,όπως προέκυψε από έρευνα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, περιμένει ένας ψυκτικός από την Περιφ​έρεια Αττικής προκειμένου να λάβει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και η πολυπόθητη άδεια βρίσκεται ακόμη σε εκκρεμότητα.

Αιτία η διαφορετική ερμηνεία από τον ΕΟΠΠΕΠ (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμούπου υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας  και της Περιφέρειας για την ισοτιμία και την αντιστοιχία των σπουδών του.

Το χαρακτηριστικό αυτό παράδειγμα κακοδιοίκησης,καθυστέρησης και γραφειοκρατίας που επικρατεί μεταξύ διαφόρων δημοσίων Οργανισμών (ΔΟΑΤΑΠ, ΣΑΕΠ, ΕΟΠΠΕΠ) και Περιφερειών που εκδίδουν επαγγελματικές άδειες σε χιλιάδες υποψηφίους ή πιστοποιούν επαγγελματικά δικαιώματα ή ακόμη αναλαμβάνουν την αναγνώριση τίτλων σπουδών κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας από Ι.Ε.Κ,κολέγια μέχρι Πανεπιστήμια της αλλοδαπής περιγράφει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης Μαρία Παπασπύρου με επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Στην επιστολή της η κ. Παπασπύρου κάνει λόγο για τέρας της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα χιλιάδες ενδιαφερόμενοι, άνεργοι στην πλειοψηφία τους, να χρειάζεται να περιμένουν από 3-6 μήνες προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους ή να τους αναγνωριστούν τίτλοι σπουδών.

Μάλιστα επισημαίνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται και το φαινόμενο (λόγω του νεοελληνικού μέσου;) της διαφορετικής μεταχείρισης και προτεραιότητας είτε αφορά στην αναγνώριση τίτλων σπουδών, την πιστοποίηση επαγγελματικών δικαιωμάτων ήη ακόμη και στην έκδοση επαγγελματικών αδειών (για ιδιωτικά σχολεία,φροντιστήρια κλπ).

Τέλος η γενική επιθεωρήτρια αναφέρεται και σε πλημμελή έλεγχο που ασκεί το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης από ιδιώτες (σχολεία,φροντιστήρια κλπ) που άπτονται σε ζητήματα λειτουργίας τους (επάρκεια διδασκόντων, ποιότητας και υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος, ποιότητας μαθησιακών αποτελεσμάτων κλπ).

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΦΙΛΗ.


σχετικα αρθρα