current views are: 16

13 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση18:13

Θείος 14χρονου: Όλο το χωριό είχε καταλάβει ποιος είναι ο δολοφόνος (Βίντεο)

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του 14χρονου από συνομήλικό του στην κοινότητα Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Δημοσίευση 18:13’

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του 14χρονου από συνομήλικό του στην κοινότητα Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη δολοφονία του 14χρονου από συνομήλικό του στην κοινότητα Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Ο θείος του ανήλικου παιδιού, αναφέρει πως ήταν «ζωηρό στο σχολείο», αναφέροντας πως έκανε πράγματα συνηθισμένα για την ηλικία του. Όπως ανέφερε στο MEGA, «δύο – τρεις φορές είχε ρίξει παιδιά από τις σκάλες στο σχολείο».

Για τη σχέση που είχε ο δράστης με το θύμα, ανέφερε:

«Παιδιά ήταν, ανταλλάσσανε κουβέντες. Φαίνεται ότι το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο κάτι δεν πήγαινε καλά». Μάλιστα ανέφερε πως «όλο το χωριό είχε ψυλλιαστεί τον πιτσιρικά τον συγκεκριμένο. Ότι κάτι συνέβη με το παιδί αυτό. Εγώ προσωπικά δεν ήθελα να το πιστέψω, δεν πήγαινε ο νους μου εκεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της κοινότητας, αναφέρει πως ανάμεσα στις δύο οικογένειες – του θύματος και του θύτη- δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα που να δικαιολογεί μία τέτοια πράξη. Πάντως όπως αναφέρει μεταξύ των δύο παιδιών υπήρχαν «διαφορές», αλλά «όχι κάτι το τρομερό».

«Το να φτάσει ένα παιδί και να οπλίσει το χέρι του, σημαίνει πως υπάρχουν άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχολογία του» αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας στο MEGA και συνεχίζει:

Υπήρχαν κάποιες συμπεριφορές ανάμεσα σε συμμαθητές του – που τώρα και γω τις έμαθα- αλλά δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερα ανησυχητικό που να μας κάνει να φοβηθούμε για το οτιδήποτε. Ήταν κάτι που όλους μας ξένισε, μας προκάλεσε σοκ. Ήταν σοκ και η εξαφάνιση και η δολοφονία και το ότι ήταν δράστης το παιδί.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανήλικος που οδηγήθηκε νωρίτερα στο δικαστικό μέγαρο όπου μετά τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει αύριο το πρωί ενώπιον της.

Στην κατάθεσή του, ο 14χρονος φέρεται να υποστήριξε πως υπέστη εκφοβισμό από τους συμμαθητές του και απέδωσε την πράξη του σε συσσωρευμένη οργή που είχε. Στην παραδοχή της ενέργειάς του φαίνεται να υποστήριξε ότι δεχόταν λεκτικές επιθέσεις, με «φόντο» την οικονομική κατάσταση της οικογενείας του. «Το τρακτέρ σας είναι παλιό και δεν μπορείτε να πάρετε καινούργιο μηχανάκι», ήταν, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα όσα λέγανε σε βάρος του.

Λεπτομέρειες που συγκλονίζουν

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι λεπτομέρειες που έρχονται στο «φως» αναφορικά με τον τρόπο τέλεσης της αποτρόπαιης πράξης, η οποία «πάγωσε» την κοινή γνώμη. Δράστης και θύμα αποχώρησαν μαζί -τα μεσάνυχτα του Σαββάτου- από το δημοτικό αναψυκτήριο τηςΓέφυρας, όπου διασκέδαζαν με την υπόλοιπη παρέα τους, αλλά φαίνεται ότι είχε προηγηθεί νωρίτερα μεταξύ τους καβγάς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ βάδιζαν μαζί, επιστρέφοντας ο καθένας στο σπίτι του, οκατηγορούμενος ανέβηκε στο σπίτι του, προφασιζόμενος ότι πρέπει να πάει στην τουαλέτα, ενώ κάλεσε τον φίλο του να περιμένει προκειμένου να «τα βρουν».

Λίγη ώρα αργότερα, όμως, επέστρεψε με το κουζινομάχαιρο και το κάρφωσε στο λαιμό του άτυχου Τάσου. Μάλιστα, φαίνεται ότι επιχείρησε να πνίξει το θύμα του, με το οποίο πάλεψε στην προσπάθεια του άτυχου αγοριού να υπερασπιστεί τη ζωή του.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο ανήλικος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του. Όπως επισήμανε, στο πλευρό του ανήλικου βρίσκονται ειδικοί ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. και πρόθεση της οικογένείας του είναι να συνεχίσει να βρίσκεται υπό την παρακολούθηση παιδοψυχολόγου.


σχετικα αρθρα