ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι είναι οι Σακκάς και Σεϊσίδης που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ - Οι «Ληστές με τα Μαύρα» και οι «Πυρήνες της Φωτιάς»

Δημοσίευση 5 Αυγούστου 2016, 15:53 / Ανανεώθηκε 5 Αυγούστου 2016, 15:46
Ποιοι είναι οι Σακκάς και Σεϊσίδης που συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ - Οι «Ληστές με τα Μαύρα» και οι «Πυρήνες της Φωτιάς»
Facebook Twitter Whatsapp

Τυχαία αφού έπεσαν σε μπλόκο της Τροχαίας συνελήφθησαν δυο από τους πλέον καταζητούμενους Έλληνες, στην πόλη της Σπάρτης.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τυχαία αφού έπεσαν σε μπλόκο της Τροχαίας συνελήφθησαν δυο από τους πλέον καταζητούμενους Έλληνες, στην πόλη της Σπάρτης.

Οι δύο άνδρες βρίσκονται πλέον στη ΓΑΔΑ, στα χέρια της αντιτρομοκρατικής ενώς  στην περιοχή της σύλληψης οι αρχές αναζητούν τυχόν συνεργάτες των Σακκά - Σεϊσίδη. Η αντιτρομοκρατική αναζητά, επίσης, το κρησφύγετο των καταζητούμενων, το οποίο πιθανολογείται ότι βρισκόταν σε απομακρυσμένη περιοχή ώστε να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα. 

Σακκάς: «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στον Κορυδαλλό» 

Ο Κώστας Σακκάς καταζητείτο από τον Φεβρουάριο του 2014, όταν είχε εξαφανιστεί παραβιάζοντας περιοριστικούς όρους, κάτι για το οποίο είχε προειδοποιήσει καθώς στο δικαστήριο είχε πεί χαρκατηριστικά: «Δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στον Κορυδαλλό» .Είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς». 

Ο 30χρονος κατηγορούμενος βρέθηκε στο εδώλιο στις 8 Ιανουαρίου 2014, καθώς είχε συλληφθεί την προηγούμενη ημέρα, επειδή διανυκτέρευσε στο σπίτι φίλης του, γεγονός που κρίθηκε ως παραβίαση του όρου υποχρεωτικής διαμονής στη διεύθυνση που είχε δηλώσει.

Στο δικαστήριο ο Κώστας Σακκάς αθωώθηκε και δήλωσε ότι παρέμεινε στο σπίτι φίλης του και δεν επέστρεψε στο σπίτι του γιατί είχε πιει και αισθανόταν ζαλισμένος.

Στην πρότασή του, ο εισαγγελέας Έδρας του Αυτοφώρου ζήτησε ενοχή του κατηγορουμένου πλην όμως χαρακτήρισε «τυπικό» το αδίκημα.

Στις 16 Ιανουαρίου 2014 ο Κώστας Σακκάς συνελήφθη ξανά γιατί αποτυπώματά του ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που είχαν βρεθεί σε υπολείμματα βομβών κοντά στη γιάφκα του Χαλανδρίου.

Η γιάφκα του Χαλανδρίου είχε εντοπιστεί από τις αστυνομικές αρχές τον Σεπτέμβριο του 2009. Τότε κάποιοι από τη γιάφκα είχαν πετάξει στα σκουπίδια υπολείμματα βομβών και στα οποία είχαν βρεθεί αποτυπώματα.

Η καθυστέρηση στην ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων στο Χαλάνδρι με τα αποτυπώματα του Κώστα Σακκά οφείλεται στο γεγονός πως το 2010 όταν είχε συλληφθεί ο Κώστας Σακκάς στη Νέα Σμύρνη είχε αρνηθεί να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα, κάτι που το επέτρεπε η νομοθεσία τότε.

Ο Σακκάς είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2010 για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς». Είχε αφεθεί ελεύθερος τον Ιούλιο μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, αφού παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν του νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί. Μάλιστα, είχε κάνει και απεργία πείνας επί 38 ημέρες.


Οι Μάριος και Σίμος  Σεϊσίδης και οι «Ληστές με τα Μαύρα»

Ο Μάριος Σεϊσίδης ήταν επικηρυγμένος για τη συμμετοχή του στις ληστείες που αποδίδονται στη συμμορία οι «Ληστές με τα μαύρα». 

Ο αδερφός του Σίμος Σεϊσίδηςσυνελήφθη από τις αρχές τον Μαΐο του 2015 καθώς κατηγορείται ότι συμμετείχε σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας τον Ιούνιο του 2000, στη Νέα Χαλκηδόνα. Επίσης, σύμφωνα με τις Αρχές συμμετείχε στην αιματηρή απόπειρα ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ιπποκράτους στο κέντρο της Αθήνας, στις 16 Ιανουαρίου 2006. Τον Οκτώβριο του 2009 είχε επικηρυχθεί από την ΕΛ.ΑΣ. με το ποσό των 600.000 ευρώ για σειρά ληστειών που διέπραξε - μαζί με άλλους - με συνολική λεία η οποία ξεπερνά τα 700.000 ευρώ.