ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη Σακκά - Σεϊσίδη για τις 17 Αυγούστου

Δημοσίευση 8 Αυγούστου 2016, 14:12 / Ανανεώθηκε 8 Αυγούστου 2016, 15:16
Αναβλήθηκε η δίκη Σακκά - Σεϊσίδη για τις 17 Αυγούστου
Facebook Twitter Whatsapp

Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο των Σακκά- Σεϊσίδη, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, για τις 17 Αυγούστου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αναβλήθηκε η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο των Σακκά- Σεϊσίδη, για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, για τις 17 Αυγούστου.

Οι συλληφθέντες ζήτησαν, επίσης μεταφερθούν μέχρι τότε στον Κορυδαλλό, ωστόσο το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό καθώς το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο. ‘Έτσι πιθανότατα Σακά και Σεϊσίδης θα μεταφερθούν εκ νέου στο κτήριο της ΓΑΔΑ.

Σε βάρος των δύο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κλοπής, της πλαστογραφίας, της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας για όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή μετά την τυχαία σύλληψή τους στη Σπάρτη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.  

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι αναρχικός και είμαι περισσότερο από ποτέ ενδυναμωμένος για αυτή μου την επιλογή τόσο σε ιδεολογικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο», δηλώνει στην «Εφ.Συν.» και προσθέτει:

«Επέλεξα τη φυγή, επέλεξα να φυγοδικήσω καθώς η ρεβανσιστική αντιμετώπιση των διωκτικών αρχών, οι συνεχείς συλλήψεις, οι συνεχείς παραπομπές σε δίκες για τα ίδια αδικήματα, το διαρκές κυνηγητό και η στοχοποίησή μου με έθεταν σε ένα μόνιμο καθεστώς ομηρίας. Επίσης, η δήθεν παραβίαση των αυστηρότατων όρων της αποφυλάκισής μου, η παρουσίασή μου ως επικίνδυνου τρομοκράτη από τα ΜΜΕ δεν μου έδωσαν άλλη επιλογή πέρα από τη φυγή. Ενστικτωδώς, αν θέλετε, ενήργησα. Ο άνθρωπος ρέπει από τη φύση του προς την ελευθερία. Δεν μου επέτρεψαν άλλη επιλογή».

Οι δυο τους μεταφέρονται σε σωφρονιστικά ιδρύματα, στο Μαλανδρίνο και στο Δομοκό όπου θα συνεχίσουν να εκτίουν τις ποινές τους για τα υπόλοιπα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί.