current views are: 9

17 Αυγούστου 2016
Δημοσίευση17:39

Απίστευτες καταγγελίες για την τραγωδία στην Αίγινα – Πόρισμα σοκ για τον καπετάνιο (Βίντεο)

Αδιαφορία από την πλευρά του ταχύπλοου καταγγέλλουν μάρτυρες – διασωθέντες της λάντζας στην Αίγινα ενώ μάνα και θεία του 5χρονου κοριτσιού λυγίζουν περιγράφοντας το σκηνικό.

Δημοσίευση 17:39’

Αδιαφορία από την πλευρά του ταχύπλοου καταγγέλλουν μάρτυρες – διασωθέντες της λάντζας στην Αίγινα ενώ μάνα και θεία του 5χρονου κοριτσιού λυγίζουν περιγράφοντας το σκηνικό.

Αδιαφορία από την πλευρά του ταχύπλοου καταγγέλλουν μάρτυρες – διασωθέντες της λάντζας στην Αίγινα ενώ μάνα και θεία του 5χρονου κοριτσιού λυγίζουν περιγράφοντας το σκηνικό.

Για τεράστια ταχύτητα με την οποία έπεσε πάνω τους το ταχύπλοο διαλύοντας την λάντζα στην οποία επέβαινε μίλησε διασωθείσα επιβάτιδα στον ΣΚΑΪ, καταγγέλλοντας ότι δεν υπήρξε καμιά βοήθεια από το ταχύπλοο.

«Είδαμε ένα τεράστιο σκάφος 7 μέτρων μήκος να έρχεται κατά πάνω μας με τουλάχιστον 30 μίλια. Η ταχύτητα του ήταν τόσο μεγάλη που εμείς δεν είδαμε την πλώρη του, είδαμε απλά την καρίνα του» αφηγείται η επιβάτιδα της λάντζας.

«Καθόμουν στην πλώρη, μπροστά,  για περίπου 40 δευτερόλεπτα είχα εικόνα του» λέει στη συνέχεια και σημειώνει ότι «η ταχύτητά του ήταν τεράστια και μας πλησίασε μέσα σε 40 δευτερόλεπτα. Αυτά τα δευτερόλεπτα το έβλεπα από μακριά, μας εμβόλισε με τέτοια δύναμη και  αμφιβάλλων αν μας βλέπανε. Δεν πρέπει να είχαν εικόνα μπροστά τους».

Όσο για το αν ο άτυχος καπετάνιος της λάντζας στην οποία επέβαινε, ο οποίος όπως έγινε γνωστό πνίγηκε ενώ ήταν ακόμη ζωντανός, είχε αντιληφθεί ότι το σκάφος κατευθυνόταν πάνω τους απαντά: «Δεν μπορώ να το αξιολογήσω, αν το είχε αντιληφθεί πιστεύω ότι δεν πρέπει να είχε εκτιμήσει ότι θα πέσει πάνω μας».

Περιγράφοντας δε τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά τη μοιραία σύγκρουση η επιβάτης αναφέρει: «Πρώτα απ’ όλα προσπαθούσαμε να βγούμε κάτω από το νερό, γιατί δεν είναι ότι ήμαστε απλά κάτω από το νερό, ήμασταν και καπακωμένοι από τα συντρίμμια της βάρκας. Και γι’ αυτόν τον λόγο πολλοί εγκλωβίστηκαν κάτω από τη βάρκα, σάστισαν, έχασαν τον προσανατολισμό τους. Γι’ αυτό και υπήρχαν πιστεύω οι πνιγμοί. Γιατί κάποιοι δεν μπόρεσαν να βγουν εύκολα στην επιφάνεια.

Από εκεί και πέρα όσοι ήμασταν τυχεροί και βγήκαμε προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και βέβαια πιστεύαμε ότι θα βοηθήσει το σκάφος που μας εμβόλισε αλλά αντιθέτως δεν βοήθησε καθόλου. Δεν πέταξε ούτε ένα σωσίβιο ούτε κάποια λέμβο, σε περίπτωση που είχε πάνω ούτε έδειξε ενδιαφέρον κανένας τουλάχιστον από τα δύο άτομα που είδα εγώ επάνω.

Τέλος ως προς τα από πού ερχόταν το ταχύπλοο η ίδια εκτιμά ότι: «Δεν ερχόταν από τη Μονή, σαν να ερχόταν από την Αιγινήτισσα ήταν η πορεία του. Γι’ αυτό και μας εμβόλισε στα δεξιά»

Πως να ζω εγώ τώρα ; Πως θα ζει ο γιος μου;

Με δάκρυα στα μάτια, η μάνα του 5χρονου κοριτσιού που έχασε την ζωή της στο δυστύχημα της Αίγινας τονίζει στον ALPHA ότι πρέπει να τιμωρηθεί ο οδηγός του ταχύπλοου, ενώ αποκαλύπτει ότι δεν υπήρχαν σωσίβια και ότι οι επιβάτες κρατιούνταν από τα ξύλα. 

Σύμφωνα με την μητέρα:

Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια μου.  Να τιμωρηθεί αυστηρά γιαυτό που έκανε. Δεν καταλάβαμε τίποτα, απλά είδαμε το σκάφος με την ταχύτητα που είχε. Ερχόνταν πάνω μας και δεν καταλαβαμε.  Πρέπει να βάλουν σωσίβια στα καράβια.  Δεν είχε σωσίβια.

Ούτε μας πέταξαν από τα άλλα καράβια. 


 
Το κοριτσάκι έπρεπε να πάει νηπιαγωγείο.Πως να ζω εγώ τώρα ; Πως θα ζει ο γιος μου;
Δεν γίνεται να έρθει στη ζωή πάλι το κοριτσάκι μου. Να τιμωρηθεί αυστηρά γιαυτό που έκανε. 

Υπόνοιες για την ύπαρξη άλλου οδηγού στο τουριστικό σκάφος διατύπωσε η αδελφή του 44χρονου και θεία του 5χρονου κοριτσιού μιλώντας στον ALPHA. Η Μαρία Κατιφέ ανέφερε επίσης ότι η οικογένεια έχει βάλει δικό της δικηγόρο για να ερευνήσει το θέμα. 

«Πήγαν να τον λιντσάρουν και δεν έσκυψε το κεφάλι ούτε μια στιγμή. Με βρήκε πολύ μεγάλο κακό. Του φώναξα ότι είναι φονιάς. Με είδε, ήμουν δίπλα του. Γιατί το έκανε αυτό το πράγμα. Γιατί δεν πρόσεξε; Είχα και τον ανιψιό μου μέσα στο καράβι και τον ανιψιό και τη νύφη μου.Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι περνάμε» λέει η γυναίκα. 

Έχουμε βάλει δικό μας δικηγόρο. 

Ζητάμε την τιμωρία του. Πιστεύω πάντως ότι δεν ήταν ο οδηγός. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει κάποιος άλλος πίσω από αυτό.

Θα προσπαθήσω να βγει η αλήθεια μπροστά.

Πνίγηκε ζωντανός ο καπετάνιος της λάντζας

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για τον κυβερνήτη του τουριστικού σκάφους, καθώς, σύμφωνα με τις ιατροδικαστικές ενδείξεις, ο κυβερνήτης ήταν ζωντανός όταν έπεσε στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ –ΜΠΕ, κατά την εξέταση που διενήργησε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά, Ηλίας Μπογιόκας, διαπιστώθηκαν τρία χτυπήματα στο σώμα του άτυχου άνδρα, στο πόδι, πίσω από το αυτί και στο μέτωπο.

Στο μέτωπο ειδικότερα, το οίδημα που προκλήθηκε από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις του ιατροδικαστή, να πέσει ζωντανός ο άνθρωπος στη θάλασσα, αλλά χωρίς να έχει τις αισθήσεις του. Γι’ αυτόν τον λόγο οι πνεύμονες και η κοιλιακή του χώρα, ήταν γεμάτοι από θαλασσινό νερό.

Ο κ. Μπογιόκας έχει προχωρήσει τη διαδικασία τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο το πρωί θα προχωρήσει σε νεκροτομή και στις σορούς των υπολοίπων τριών θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Για κακούργημα ο 77χρονος – Έντονες αποδοκιμασίες έξω από τα δικαστήρια Πειραιά

Σήμερα, ο 77χρονος χειριστής του ταχυπλόου οδηγήθηκε στα δικαστήρια Πειραιά, με τη διαδικασία του αυτοφώρου για τη ναυτική τραγωδία με τους τέσσερις νεκρούς και τους 16 τραυματίες. Εκεί, πλήθος κόσμου τον αποδοκίμασε, ανάμεσά τους και η θεία της 5χρονης που βρήκε τραγικό θάνατο.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι ιδιαίτερα βαριές, με τον συνηγορό του να τονίζει πως «η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους».

«Ασκήθηκε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Ειδικότερα, τα κακουργήματα αφορούν πρόκληση ναυαγίου από το οποίο προήλθε θάνατος καθώς και ανθρωποκτονίες από αμέλεια.

Απαντώντας στις συνεχείς ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή του εντολέα του, ο κ. Λυκουρέζος είπε χαρακτηριστικά:

 

 

 

 


σχετικα αρθρα