ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης σε ΚΕΔΕ: «Στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ολιγωρία»

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2016, 17:17 / Ανανεώθηκε 31 Αυγούστου 2016, 18:03
Πατούλης σε ΚΕΔΕ: «Στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ολιγωρία»
Facebook Twitter Whatsapp

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θ.Ρόζενμπεργκ απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης θίγοντας το θέμα της ελονοσίας ζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και τονίζοντας ότι στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ολιγωρία.

Επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θ.Ρόζενμπεργκ απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης θίγοντας το θέμα της ελονοσίας , ζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και τονίζοντας ότι στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ολιγωρία.

Αναλυτικά η επιστολή:

Με αφορμή την πρωτοβουλία του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ να ενημερώσει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για το θέμα της αύξησης των κρουσμάτων ελονοσίας αλλά και τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει λάβει το θέμα, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης απέστειλε επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ Θ.Ρόζενμπεργκ.

Στην επιστολή ο κ. Πατούλης επαναφέρει τα ερωτήματα που είχε θέσει η ΚΕΔΕ σε δημόσια ανακοίνωσή της και ζητά άμεσα απαντήσεις, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «ότι θίγονται ζητήματα δημόσιας υγείας για τους πολίτες της χώρας».

Ειδικότερα τα ερωτήματα που επαναδιατυπώνει ο κ. Πατούλης είναι τα εξής:

1.Έχουν διεξαχθεί ψεκασμοί σε όλες τις Περιφέρειες;

2.Σε ποιες χρονικές περιόδους διεξήχθησαν οι ψεκασμοί;

3.Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για τη συγκεκριμένη δράση είτε από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ είτε από τις Περιφέρειες για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Σχολιάζοντας τη σημερινή ενημέρωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για το θέμα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ έκανε την εξής δήλωση:

“Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση που έστω και με καθυστέρηση, ενημερώθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο Π.Ι.Σ. για το ζήτημα που αφορά την αύξηση των κρουσμάτων ελονοσίας, κυρίως μεταξύ των προσφύγων και μεταναστών, καθώς και για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων.

Οι συναντήσεις αυτές αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο, όταν συνοδεύονται κι από την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών και δεν εξαντλούνται απλά στη διαπίστωση των προβλημάτων.

Στα ζητήματα της δημόσιας υγείας δεν επιτρέπεται ούτε ολιγωρία, ούτε απόκρυψη της πραγματικότητας”

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr