ΕΛΛΑΔΑ

Μόνο στο newpost: Στήθηκαν οι οικίσκοι για φιλοξενία μεταναστών στο Κουτσόχερο Λάρισας (φωτό)

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 16 Σεπτεμβρίου 2016, 21:22 / Ανανεώθηκε 16 Σεπτεμβρίου 2016, 21:40
Μόνο στο newpost: Στήθηκαν οι οικίσκοι για φιλοξενία μεταναστών στο Κουτσόχερο Λάρισας (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Με ταχείς ρυθμούς προετοιμάζεται το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο χωριό Κουτσόχερο που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λάρισας.

Με ταχείς ρυθμούς προετοιμάζεται το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο χωριό Κουτσόχερο που βρίσκεται 15 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λάρισας. Στο χώρο έχουν στηθεί 200 κλιματιζόμενοι οικίσκοι και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμοι να υποδεχτούν εκατοντάδες μετανάστες. Το newpost βρέθηκε στο σημείο και σας παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες.

Στο Κουτσόχερο είχε στηθεί προ μηνών ένας πρόχειρος καταυλισμός ο οποίος όμως είχε εκκενωθεί τον περασμένο Ιούνιο, καθώς υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες μεταναστών και προσφύγων λόγω των "'άθλιων" όπως κατήγγειλαν συνθηκών διαβίωσης μέσα σε σκηνές και κάτω από τον καυτό ήλιο. Τότε είχαν μεταφερθεί σε έναν άλλο καταυλισμό του στρατοπέδου Ζώγα στο Κυψελοχώρι.

Στο  σημείο έχει αναρτηθεί ταμπέλα στα Αραβικά και στα Αγγλικά στα οποία ενημερώνει τους πολίτες πως δεν μπορούν να περάσουν τα όρια του χώρου καθώς υπάρχει σχετική απαγόρευση. Εντός της δομής υπάρχει στατική φύλαξη από το πλήρωμα ενός περιπολικού και όλοι αναμένουν τις οριστικές αποφάσεις του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής για τον χρόνο μεταφοράς μεταναστών και προσφύγων στο Κουτσόχερο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr