ΕΛΛΑΔΑ

Εξελέγη προϊστάμενος παρά την καταδίκη ο Ισίδωρος Ντογιάκος

Δημοσίευση 17 Σεπτεμβρίου 2016, 14:01 / Ανανεώθηκε 17 Σεπτεμβρίου 2016, 14:01
Εξελέγη προϊστάμενος παρά την καταδίκη ο Ισίδωρος Ντογιάκος
Facebook Twitter Whatsapp

Εξελέγη παρά την πειθαρχική καταδίκη που του επιβλήθηκε τρεις ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ως νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών συγκεντρώνοντας το 48% των ψήφων.

Εξελέγη παρά την πειθαρχική καταδίκη που του επιβλήθηκε τρεις ημέρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση, ο Ισίδωρος Ντογιάκος, ως νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών συγκεντρώνοντας το 48% των ψήφων.

Ο κ. Ντογιάκος τελικώς κατήλθε στο παρά πέντε υποψήφιος αφού ο Άρειος Πάγος εγγράφως διαβεβαίωσε ότι δεν έχει κώλυμα εκλογής, καθώς μέχρι την εκλογική διαδικασία δεν του είχε επιδοθεί η πειθαρχική καταδίκη σε στέρηση μισθού 40 ημερών που του επιβλήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, για προσβολή της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου.

Η πειθαρχική του καταδίκη, που είχε ως αποτέλεσμα την έκπτωση του από τη θέση του προϊσταμένου, αλλά και τη μη συμμετοχή στις εκλογές, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικος Παρασκευόπουλος αρνήθηκε τα καταγγελόμενα από την αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ο κ. Ντογιάκος έλαβε 39 ψήφους επί 82 ψηφισάντων και εξελέγη, ενώ ο Αντώνιος Λιώγας έλαβε 30 και η Γεωργία Τσατάνη που ήταν επίσης υποψηφία επτά, ενώ τα υπόλοιπα ήταν λευκά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr