ΕΛΛΑΔΑ

Επεκτείνει το πρόγραμμα υποτροφιών η οικογένεια Αγγελοπούλου (Βίντεο)

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2016, 10:13 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2016, 10:16
Επεκτείνει το πρόγραμμα υποτροφιών η οικογένεια Αγγελοπούλου (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Την πρωτοβουλία για την επέκταση των υποτροφιών που δίνει η οικογένεια, ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Την πρωτοβουλία για την επέκταση των υποτροφιών που δίνει η οικογένεια, ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Συγκεκριμένα, κατά τη τη διάρκεια της Ολομέλειας του Clinton Global Initiative τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 η Γιάννα Αγγελοπούλου ανακοίνωσε τη Δέσμευσή της να δημιουργήσει το “Angelopoulos 100”, μια σημαντική επέκταση του προγράμματος υποτροφιών της (Angelopoulos Fellowship Program).

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην υποστήριξη και χρηματοδότηση προγραμμάτων φοιτητών απ’ όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο του Clinton Global Initiative University (CGI U). 

«Οι νέοι άνθρωποι έχουν τη δύναμη και τη θέληση να αλλάξουν τον κόσμο», δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου. «Απόδειξη γι’ αυτό είναι τα προγράμματα των φοιτητών που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Angelopoulos Fellowship Program. Με τις πρωτοβουλίες τους έχουν επιφέρει μια σημαντική αλλαγή στις τοπικές κοινωνίες τους».

“Όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζει μια χώρα, αυτά μπορούν να επιλυθούν με την  ενεργοποίηση των νέων, ως υπεύθυνων πολιτών και την δραστηριοποίησή τους με άξονα το κοινό όφελος”, δήλωσε ο Πρόεδρος Κλίντον.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου έχει υποστηρίξει δεκάδες φοιτητές μέσω αυτού του Προγράμματος που ξεκίνησε το 2012. Μεταξύ άλλων, τη δημιουργία τεχνολογικών εργαλείων για την πρόσβαση περισσότερων μαθητών σε αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, την αύξηση των εθελοντών δοτών αίματος και μυελού των οστών, από τους οποίους τόσο μεγάλη έλλειψη έχει η χώρα μας, και τη δημιουργία κινητής μονάδας καθαρισμού ιματισμού για τους αστέγους και τους πρόσφυγες. Το Angelopoulos Fellowship Program έχει μέχρι στιγμής λάβει περισσότερες από 1000 αιτήσεις συμμετοχής.

“Οι υπότροφοι του Προγράμματος δεν θα φύγουν από την χώρα μας για να εργαστούν στο εξωτερικό. Δεν συμμετέχουν στο brain drain. Δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Δεν εγκαταλείπουν την Ελλάδα, παρόλα τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει. Και εγώ δεν τους εγκαταλείπω και θα συνεχίσω να τους στηρίζω.

''Έχω 3 παιδιά, σύντομα θα έχω 103. Το Angelopoulos 100 θα επεκτείνει το τωρινό πρόγραμμα υποτροφιών και θα υποστηρίξει ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους ώστε να οικοδομήσουν με επιτυχία τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες”, δήλωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Το 2011 σε συνεργασία με το Clinton Global Initiative η Γιάννα Αγγελοπούλου ανακοίνωσε τη δημιουργία του Angelopoulos Global Public Leaders Program, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες που έχουν ολοκληρώσει τις θητείες τους να συνεχίσουν να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία από την ηγεσία τους, στη Σχολή Διακυβέρνησης John F. Kennedy του Χάρβαρντ.

Mέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει ως Angelopoulos Global Public Leader Fellows, ο πρώην Πρόεδρος του Μεξικού Felipe Calderón και η πρώην Πρόεδρος της Φινλανδίας Tarja Halonen.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.facebook.com/angeloupouloscgiu/?fref=ts

https://www.clintonfoundation.org/clinton-global-initiative

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr