current views are: 9

15 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση21:24

Ισχυρός σεισμός στα Ιωάννινα – Πιθανότατα είναι ο κύριος σεισμός αναφέρει ο καθηγητής Άκης Τσελέντης

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, στα Ιωάννινα σημειώθηε στις 23:14.

Δημοσίευση 21:24’
σεισμογραφος

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, στα Ιωάννινα σημειώθηε στις 23:14.

Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στα χωριά του Δήμου Πωγωνίου, στα Ιωάννινα σημειώθηε στις 23:14. Ενώ έχουν ακολουθήσει αρκετοί μετασεισμοί. Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 5 χιλιόμετρα.

Έως τώρα δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή ζημιές, ωστόσο, έχουν σημειωθεί μικρές κατολισθήσεις, κυρίως λόγω της μορφολογίας του εδάφους στην περιοχή.

Με δήλωσή του στο newpost.gr, ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αστεροσκοπείου Αθηνών Άκης Τσελέντης, εμφανίζεται καθησυχαστικός.  «Η μετασεισμική ακολουθία, δηλαδή ο μεγάλος αριθμός μετασεισμών, δείχνει ότι πιθανότατα η δόνηση των 5,2 να ήταν ο κύριος σεισμός. Η περιοχή είχε καιρό να δώσει ισχυρούς σεισμούς», τόνισε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πωγωνίου, Κώστα Καψάλη, ο οποίος μίλησε στο epirusgate, « μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στα χωριά του δήμου  σοβαρές ζημιές από τη σεισμική δόνηση.Παρόλα αυτά όμως οι πολίτες στο  δήμο Πωγωνίου είναι έντρομοι από το μέγεθος του σεισμού και όπως όλα δείχνουν θα περάσουν την αποψινή νύχτα στο ύπαιθρο». Ο  προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας, κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος, τόνισε ότι ο σεισμός προκάλεσε πτώσεις βράχων και προβλήματα στο οδόστρωμα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

Της ισχυρής σεισμικής δόνησης ακολούθησαν δυνατοί μετασεισμοί, με κυριότερο εκείνον στις 23:18, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Στις 23:22 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,5 Ρίχτερ και στις 23:33 μεγέθους 3,2 Ρίχτερ.


σχετικα αρθρα