current views are: 11

22 Οκτωβρίου 2016
Δημοσίευση14:38

Στα δικαστήρια κατά της μητέρας του μικρού Μπεν τα παιδιά του Κωνσταντίνου Μπάρκα

Στα δικαστήρια θα δοθεί η συνέχεια στο θρίλερ με την εξαφάνιση του μικρού Μπεν Νίνταμ.

Δημοσίευση 14:38’

Στα δικαστήρια θα δοθεί η συνέχεια στο θρίλερ με την εξαφάνιση του μικρού Μπεν Νίνταμ.

Στα δικαστήρια θα δοθεί η συνέχεια στο θρίλερ με την εξαφάνιση του μικρού Μπεν Νίνταμ. Έτσι, μετά το επίσημο τέλος των ερευνών στην Κω και τις ανακοινώσεις της βρετανικής αστυνομίας σχετικά με την τύχη του παιδιού, ο γιος και η κόρη του Ντίνου Μπάρκα, του Έλληνα χειριστή εκσκαφέα που η οικογένεια Νίνταμ κατηγορεί πως σκότωσε τον μικρό Μπεν θα κινηθούν δικαστικά.

Ειδικότερα σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, ο Χρυσοβαλάντης Μπάρκας και η Μαρία Τσέχου κατηγόρησαν την Κέρι Νίνταμ ότι προσέβαλε την υπόληψη της οικογένειάς τους όταν είπε πως ελπίζει ο πατέρας τους να «καίγεται στην κόλαση». Επίσης, αμφισβητούν τα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας στην Κω, που διήρκεσε τρεις εβδομάδες.

«Αρκετά με αυτή την απαίσια ιστορία» είπε η κ. Τσέχου. «Έμεινα σιωπηλή για εβδομάδες, ασχολούμενη με το νεογέννητο παιδί μου, αφήνοντας αυτή την έρευνα να συνεχιστεί και να τελειώσει. Αλλά πλέον όλο αυτό πρέπει να τελειώσει. Δεν γίνεται να έρχονται σε εμάς και στα παιδιά μας στο μέλλον και να ρωτάνε “ήταν ο πατέρας ή παππούς σας δολοφόνος;”».

Η κ. Τσέχου είπε στους Times πως «έχουμε μια οικογενειακή υπόληψη να προστατέψουμε και η προσωπική μου υπομονή, ακόμα και ως μητέρα, εξαντλήθηκε όταν η μητέρα του Μπεν είπε αυτά που είπε την προηγούμενη εβδομάδα. Πώς τολμάει;».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα, ο επιθεωρητής Τζον Κάζινς, από την αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ, επικεφαλής της ομάδας σε δήλωσή του από το σημείο όπου έγιναν οι έρευνες ανέφερε:

Εξακριβώσαμε πως ένας εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για να καθαρίσει την περιοχή πίσω από την αγροτική οικία που ανακαίνιζε η οικογένεια Νίνταμ στις 24 Ιουλίου 1991. Είναι η επαγγελματική μου γνώμη ότι ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του σε ατύχημα δίπλα στην αγροτική οικία που εθεάθη τελευταία φορά να παίζει.

«Τα γεγονότα που οδήγησαν στο συμβάν, αλλά και τα όσα έγιναν μετά από αυτό εξερευνήθηκαν από την ομάδα μου διεξοδικά. Το γεγονός ότι δεν είχαμε άμεσο αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Κω δεν προκαθορίζει τα γεγονότα που γνωρίζουμε πως είναι πραγματικά», είπε στη συνέχεια ο κ. Κάζινς και πρόσθεσε:

Ένα αντικείμενο που εντοπίστηκε το Σάββατο, το οποίο και έδειξα προσωπικά στην μερικούς από την οικογένεια του Μπεν, βρέθηκε σε μία από τις περιοχές στο δεύτερο σημείο που ερευνήσαμε, πολύ κοντά σε δεύτερο αντικείμενο που χρονολογείται από το 1991. Το εν λόγω αντικείμενο βρισκόταν στην κατοχή του Μπεν περίπου την εποχή που εξαφανίστηκε.


σχετικα αρθρα