ΕΛΛΑΔΑ

«Έβρεξε» προβλήματα σε Δυτική Ελλάδα και Αττική – Πλημμύρες, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων (Βίντεο και φωτό)

Δημοσίευση 22 Οκτωβρίου 2016, 19:33 / Ανανεώθηκε 22 Οκτωβρίου 2016, 21:06
«Έβρεξε» προβλήματα σε Δυτική Ελλάδα και Αττική – Πλημμύρες, κατολισθήσεις, πτώσεις δέντρων (Βίντεο και φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Μεγάλες ζημιές, πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε τη Δυτική Ελλάδα, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Αττική με κύρια αιχμή την αυξημένη κίνηση στους δρόμους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεγάλες ζημιές, πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσε η κακοκαιρία που χτύπησε τη Δυτική Ελλάδα, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Αττική με κύρια αιχμή την αυξημένη κίνηση στους δρόμους.

Ειδικότερα, η νεροποντή που χτύπησε την πόλη του Μεσολογγίου προκάλεσε πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική προχώρησε σε απομακρύνσεις δέντρων που αποκόπηκαν από τους ισχυρούς ανέμους, όπως και σε αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και καταστήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τα προβλήματα επεκτείνονται στις βασικές υποδομές, κατοικίες, φυτικό και ζωικό κεφάλαιο του Δήμου και ιδιαίτερα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσολογγίου, Αιτωλικού και στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Ευηνοχωρίου, Αγίου Θωμά και Σταμνών.

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από την πρώτη στιγμή είναι στο πλευρό των κατοίκων των περιοχών αυτών, ώστε να μην κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή και να προστατευθούν οι περιουσίες των συμπολιτών μας» σημειώνει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

Προβλήματα καταγράφονται και στην Ναύπακτο, όπου εκεί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Επίσης, η καταιγίδα που έπληξε την Πάτρα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μάλιστα κατά την διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Πάτρας.

Παράλληλα, μία γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η σφοδρή βροχόπτωση στην Οβρυά Αχαΐας. Σύμφωνα με το tempo24.gr η γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, επέβαινε σε ταξί και όταν κατέβηκε από το όχημα, παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να πέσει και να χτυπήσει σε φρεάτιο.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πτώσεις δέντρων και στην Αμαλιάδα. Στην οδό Καλαβρύτων έφθασαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αμαλιάδας και συνεργείο του Δήμου, προκειμένου να απομακρύνουν τα δέντρα και να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος.

(Πηγή φωτό: iliaoikonomia.gr)

Την ίδια ώρα, βράχος αποκολήθηκε και έπεσε σε σπίτι στο Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τους κατοίκους, εξαιτίας της δυνατής βροχής, έπεφταν πέτρες και βράχια από το βουνό. Ευτυχώς το νεαρό ζευγάρι είναι καλά στην υγεία του ωστόσο το σπίτι έχει υποστεί μεγάλες ζημιές.

Αντίστοιχα προβλήματα σημειώθηκαν και στην Πρέβεζα. Λόγω των βροχοπτώσεων σημειώθηκαν πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών. Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για άντληση υδάτων κυρίως από υπόγεια σπιτιών στη Σαμψούντα, στο Κανάλι, στη Σινώπη, στον Ωρωπό, στον Αρχάγγελο και στην Πρέβεζα.

Από την ισχυρή βροχή ζημιές υπέστησαν κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες. Συνεργεία του Δήμου Πρέβεζας καταγράφουν από το πρωί τις ζημίες που προκάλεσε η κακοκαιρία στην περιοχή.

Στην Αττική η πυροσβεστική δέχτηκε περί τις 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων. Μεγάλα προβλήματα σημειώθηκαν σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, το Κερατσίνι, η Κηφισιά και το Φάληρο στο οποίο μάλιστα πλημμύρισαν καταστήματα.