ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελίες για 9 κρούσματα ηπατίτιδας Α στο προσφυγικό camp της Νέας Καβάλας

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2016, 15:05 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2016, 15:05
Καταγγελίες για 9 κρούσματα ηπατίτιδας Α στο προσφυγικό camp της Νέας Καβάλας
Facebook Twitter Whatsapp

Την εμφάνιση εννέα νέων κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας καταγγέλλει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς.

Την εμφάνιση εννέα νέων κρουσμάτων ηπατίτιδας Α στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών της Νέας Καβάλας καταγγέλλει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς, Αχιλλέας Καλεμκερίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα αφορούν άτομα ηλικίας από έξι έως 21 ετών, που εισήχθησαν και νοσηλεύονται στην παιδιατρική και παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

Ο κ. Καλεμκερίδης αναφέρει ότι από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα, ο αριθμός των κρουσμάτων ηπατίτιδας Α έχει φτάσει τα 38 και ρωτά τους αρμοδίους αν έχουν γίνει εμβολιασμοί και πώς χαρακτηρίζουν την έξαρση των κρουσμάτων.

Απαντώντας ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και γενικός συντονιστής του Συντονιστικού Οργάνου του υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, Νίκος Παπαευσταθίου, ανέφερε ότι και στη Νέα Καβάλα υπάρχουν τα μέτρα δημόσιας υγείας που ισχύουν σε όλες τις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Όπως σημείωσε γίνονται έλεγχοι και εμβολιασμοί, λαμβάνονται τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν όταν εμφανίζεται ένα κρούσμα, και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) παρακολουθεί τι γίνεται σε όλες τις δομές και βρίσκεται σε ετοιμότητα ενώ έχουν δοθεί οδηγίες και έχουν διανεμηθεί ενημερωτικά φυλλάδια. Παράλληλα τόνισε, ότι η τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής δεν μπορεί να επιβληθεί σε ανθρώπους, όταν οι ίδιοι δεν τα τηρούν.