ΕΛΛΑΔΑ

Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για την συγκέντρωση Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2016, 19:34 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2016, 21:24
Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ για την συγκέντρωση Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο
Facebook Twitter Whatsapp

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ στο Νέο Ηράκλειο λόγω συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης επ' αφορμή της επετείου για την συμπλήρωση 3 ετών από την εν ψυχρώ εκτέλεση των Φουντούλη- Καπελώνη.

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ στο Νέο Ηράκλειο λόγω συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής έξω από τα γραφεία της οργάνωσης επ' αφορμή της επετείου για την συμπλήρωση 3 ετών από την εν ψυχρώ εκτέλεση των Φουντούλη- Καπελώνη.
 
Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα απο 1.000 μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ σε μικρή απόσταση έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποφυγή επεισοδίων, ειδικά μετά τις συμπλοκές που σημειώθηκαν έξω από το Εφετείο στις 31 Οκτωβρίου μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων ομάδων. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ψάλθηκε τρισάγιο, μίλησε ο πατέρας του Γιώργου Φουντούλη και ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, και στη συνέχεια ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Στο τέλος, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ξεκίνησαν πορεία προς το νεκροταφείο του Νέου Ηρακλείου κρατώντας αναμμένους πυρσούς και σημαίες.

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου από την ΟΡΜΑ (Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού), την ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), την ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας), φορείς, σωματεία και συλλογικότητες από το Νέο Ηρακλείο, τη Νέα Ιωνία και τη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία, η οποία σταμάτησε στο μπλόκο της αστυνομίας στην διασταύρωση λεωφόρου Ηρακλείου και Πολυτεχνείου. Στη συνέχεια η διαδήλωση επέστρεψε στον ηλεκτρικό σταθμό και διαλύθηκε.