current views are: 8

3 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση21:55

Αντιδράσεις στη Λαμία για τα προσφυγόπουλα στα θρανία

Κλίμα αναστάτωσης και αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή των Θερμοπυλών καθώς από Δευτέρα εκτός απροόπτου θα καθίσουν για πρώτη φορά στα θρανία περίπου 90 προσφυγόπουλα.

Δημοσίευση 21:55’

Κλίμα αναστάτωσης και αντιδράσεις στην ευρύτερη περιοχή των Θερμοπυλών καθώς από Δευτέρα εκτός απροόπτου θα καθίσουν για πρώτη φορά στα θρανία περίπου 90 προσφυγόπουλα.

Κλίμα αναστάτωσης και αντιδράσεις, παρά την αρχική συναίνεση, επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή των Θερμοπυλών καθώς από Δευτέρα εκτός απροόπτου θα καθίσουν για πρώτη φορά στα θρανία περίπου 90 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι γονείς των σχολείων που έχουν επιλεγεί για τη φιλοξενία των μαθητών δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από αυτές τις αποφάσεις και σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης.

Αναβρασμός υπάρχει στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας που βρίσκεται νότια της πόλης αλλά και στο Μοσχοχώρι, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία, όπου οι γονείς έχουν προγραμματίσει συνέλευση για την Κυριακή το βράδυ και στη συνέχεια διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους.

Οι αρμόδιοι του Κέντρου Φιλοξενίας των Θερμοπυλών ενημερώνουν ότι τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους, δεν έχει διαπιστωθεί καθ’ όλο το χρόνο της παραμονής τους κάποια ασθένεια, ενώ τονίζουν ότι «η δουλειά που έχει γίνει με δασκάλους και καθηγητές από τον περασμένο Φεβρουάριο που λειτουργεί το κέντρο έχει προσαρμόσει πολλούς μαθητές στο κλίμα του σχολείου, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία μιλούν άνετα την ελληνική γλώσσα». Μάλιστα σημειώνουν με έμφαση ότι «ορισμένα παιδιά προσφύγων είναι έτοιμα να ενταχθούν σε κανονικές τάξεις και σε και όχι σε τάξεις προσαρμογής».


σχετικα αρθρα