current views are: 6

9 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση18:21

Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις – Νέες παραβιάσεις, ελικόπτερο πέταξε πάνω από το νησί Παναγιά (Βίντεο)

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. 

Δημοσίευση 18:21’

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. 

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Ειδικότερα τουρκικά μαχητικά προχώρησαν έξι τουρκικά μαχητικά, εκ των οποίων μία ήταν υπερπτήση ελικοπτέρου πάνω από τη νήσο Παναγιά στα 1.000 πόδια.

Συνολικά τρία αεροσκάφη, δύο σε σχηματισμό και ένα μεμονωμένο ελικόπτερο προχώρησαν και σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στην περιοχή του κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου, ενώ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Ελικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής πάνω από το νησί Παναγιά 

Eλικόπτερο της τουρκικής ακτοφυλακής εισήλθε στο FIR Αθηνών και για περίπου δύο λεπτά πέταξε 300 μέτρα πάνω από το νησί Παναγιά, το οποίο βρίσκεται κοντά στις Οινούσσες. Η νέα τουρκική πρόκληση​ έγινε σημερα στις 5.55 το πρωί.

Όλα αυτά την ώρα που η Άγκυρα προσπαθεί να σταματήσει νατοϊκή άσκηση ηλεκτρονικού πολέμου στο Αιγαίο (14 με 16 Νοεμβρίου). Με ΝΟΤΑΜ υποστηρίζει πως  από την άσκηση πρέπει να εξαιρεθεί το νησάκι του Αη-Στράτη. Σύμφωνα με την Τούρκία το νησί είναι αποστρατικοποιημένο. Η Αθήνα απέρριψε την τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Δείτε το βίντεο από ρεπορτά του STAR: 


σχετικα αρθρα