current views are: 6

15 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση07:07

Ποια είναι η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» – Τα λάθη της προκήρυξης

Λίγες ώρες πριν  την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική πρεσβεία.

Δημοσίευση 07:07’

Λίγες ώρες πριν  την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική πρεσβεία.

Λίγες ώρες πριν  την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με χειροβομβίδα στη Γαλλική πρεσβεία. Η μακροσκελής προκήρυξη που αναρτήθηκε σε γνωστό ιστότοπο ανταλλαγής αντιεξουασιαστικών ιδεών, έχει μπει στο «μικροσκόπιο» της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Η Επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Στις 25 Μαϊου του 2014, άγνωστοι είχαν πυροβολήσει κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ που βρίσκονται σε απόσταση «αναπνοής» από την πλατεία Εξαρχείων. Η επίθεση έγινε αντιληπτή από ανθρώπους του κόμματος με την αστυνομία να αποκλείει την περιοχή και να διεξάγει έρευνες. Οι δράστες είχαν πυροβολήσει με Καλάσνικοφ από την πίσω πλευρά του κτιρίου στην Χαριλάου Τρικούπη. Λίγες μέρες αργότερα με προκήρυξή της η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» αναλάμβανε την ευθύνη για την επίθεση. Όπως σημείωνε ο συντάκτης του κειμένου,  «όλα αυτά τα χρόνια στηριζόταν στην καταστολή» και ζητούσε την απόσυρση « για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, ο αντιτρομοκρατικός νόμος, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης» και «να σταματήσει το πογκρόμ κατά των μεταναστών».

Η επίθεση με Καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Μεξικό

Με τον ίδιο τρόπο έδρασαν τα μέλη της οργάνωσης και το περασμένο καλοκαίρι, όταν επιτέθηκαν με Καλάσνικοφ κατά της πρεσβείας του Μεξικό που στεγάζεται στον τέταρτο όροφο κτιρίου στην πλατεία Φιλικής Εταιρίας στο Κολωνάκι. Απο την βολίδα των αγνώστων είχε σπάσει ένα τζάμι. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν  λόγο για δύο μαυροφορεμένα άτομα που επέβαινα  σε μοτοσυκλέτα και φορούσαν κράνη. Η αστυνομία παρά τις έρευνες δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στα ίχνη τους.

Τα λάθη της προκήρυξης

Εντύπωση και μάλιστα μεγάλη, προκαλούν τα λάθη που αφορούν τις ημερομηνίες των επιθέσεων σε βάρος της  πρεσβείας του Μεξικό και την πρεσβεία της Γαλλίας. Σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση στην πρεσβεία του Μεξικό, η επίθεση είχε γίνει στις 31 Ιουλίου του 2016, ενώ ο συντάκτης αναφέρει πως έγινε στις 31 Αυγούστου! Στην δεύτερη περίπτωση αναφέρει πως η επίθεση έγινε τα ξημερώματα  της 9ης Οκτώβρη , ενώ η επίθεση σημειώθηκε στις 10 Νοεμβρίου!

Τα σενάρια που εξετάζει η αντιτρομοκρατική

Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής διαβάζουν  «γραμμή γραμμή» την προκήρυξη και εξετάζουν δυο σενάρια. Το πρώτο θέλει να μέλη να είναι άτομα της «νεοτρομοκρατίας» άφθαρτα και με καθαρό ποινικό μητρώο, που μετά την εξάρθρωση του Επαναστατικού Αγώνα, βγήκαν στο αντάρτικο πόλης. Η δεύτερη εκτίμηση που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, η «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ομάδα ατόμων, ασύλληπτων τρομοκρατών που ανάλογα με την επίθεση και την βαρύτητά της αναλαμβάνουν την ευθύνη του αλλάζοντας το όνομα που έκανε την επίθεση για να αποπροσανατολίζουν τις αρχές και να συντηρούν το «φάντασμα της τρομοκρατίας».


σχετικα αρθρα