current views are: 9

29 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση19:42

Άρχισε η επέλαση του χιονιά στην Ελλάδα –Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αλυσίδες (Βίντεο και φωτό)

Στον «πάγο» βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας από το πρωί της Τρίτης, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό, δίχως να προκαλούν τυχόν προβλήματα στην κυκλοφορία. 

Δημοσίευση 19:42’

Στον «πάγο» βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας από το πρωί της Τρίτης, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό, δίχως να προκαλούν τυχόν προβλήματα στην κυκλοφορία. 

Στον «πάγο» βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας από το πρωί της Τρίτης, με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό, χωρίς να εντοπίζονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Κλειστός ο δρόμος Χορτιάτη

Μέχρι στιγμής, στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός είναι από τις 8.30 το βράδυ ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Ξεκίνησε η χιονόπτωση στη Μαγνησία

Ανάλογες συνθήκες επικρατούν και στην Μαγνησία, κυρίως στα ορεινά του Πηλίου, όπου ξεκίνησε η χιονόπτωση από τις 7 το απόγευμα και σταδιακά έχει αρχίσει να ασπρίζει στέγες και ύπαιθρο, αλλά χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τους δρόμους.
Η θερμοκρασία στα Χάνια του Πηλίου στις 8 απόψε ήταν στους -4 και κατά την διάρκεια της νύχτας θα πέσει στους -7.

Στον Βόλο ρίχνει χιονόνερο και τα θερμόμετρα δείχνουν 6 βαθμούς, ενώ η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, είναι έτοιμη με δεκάδες μηχανήματα να αποχιονίσουν τους δρόμους εφ’ όσον χρειασθεί.

Χιονίζει στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας

Ο χιονιάς χτύπησε και τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα. Οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές ενώ όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης δεν υπάρχουν μέχρι τώρα προβλήματα, καθώς τα 18 μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων βρίσκονται στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι, ώστε να διεξάγεται χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία.
Όσον αφορά στο νομό Καρδίτσας, χιονίζει αυτή την ώρα σε όλο τον ορεινό όγκο, και οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές. Το ύψος του χιονιού φτάνει στα 15 εκατοστά στον αυχένα Τυμπάνου και Αγίου Νικολάου. Πάντως, το οδικό δίκτυο είναι ανοικτό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς τα μηχανήματα της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας βρίσκονται σε επιφυλακή, ρίχνοντας αλάτι όπου χρειάζεται.

Σε ποιες περιοχές  χρειάζονται αλυσίδες

Η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας γίνεται κανονικά με εξαίρεση τον νομό Ημαθίας όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε τμήμα της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), καθώς και στους δρόμους προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα Σελίου και 3-5 Πηγαδιών.

Στη Δυτική Μακεδονία, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας και Βιτσίου και στην επαρχιακή οδό Αετού – Νυμφαίου Φλώρινας.

Χιόνια και τσουχτερό κρύο στη Κοζάνη

Συνεχίζεται η χιονόπτωση στη Κοζάνη με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σταθερά υπό του μηδενός. Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο του νομού, ενώ ο χιονιάς φαίνεται ότι  θα συνεχιστεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης,

Η πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια στα γύρω ορεινά και πιθανώς στα Βόρεια προάστεια (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα Βόρεια και Ανατολικά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 4 έως 8 βαθμούς, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Βαθμιαία βελτίωση
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση
Θερμοκρασία: Από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου και στη Δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια νεφώσεις με βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά χιονοπτώσεις (Ενδεικτικό υψόμετρο 400-600μ). Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση
Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις και χιονόνερο ή χιόνι στα παραθαλάσσια. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά (Ενδεικτικό υψόμετρο 300-500μ). Βαθμιαία και από τα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές, χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη

 


σχετικα αρθρα