current views are: 10

12 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση16:48

Γιαννόπουλος στo newpost για τους εράνους-απάτες: Έχουν κάνει επάγγελμα να εξαπατούν τον κόσμο

Στόχος επιτήδειων έγινε το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο μέσω ανακοίνωσης του ενημέρωσε για κρούσματα εκμετάλλευσης σε βάρος του ονόματος του, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Δημοσίευση 16:48’

Στόχος επιτήδειων έγινε το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο μέσω ανακοίνωσης του ενημέρωσε για κρούσματα εκμετάλλευσης σε βάρος του ονόματος του, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Στόχος επιτήδειων έγινε το «Χαμόγελο του Παιδιού» το οποίο μέσω ανακοίνωσης του γνωστοποίησε για κρούσματα εκμετάλλευσης σε βάρος του ονόματος του, εν όψει της εορταστικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, ο οργανισμός ενημέρωσε ότι άγνωστοι “φορώντας” το προσωπείο της γενναιοδωρίας , αποσπάσουν χρηματικά ποσά, αλλά και υλικά αγαθά από ευαισθητοποιημένους και ανυποψίαστους πολίτες, με τη δικαιολογία ότι θα δοθούν για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού.

Τα τελευταία περιστατικά εκμετάλλευσης για τα οποία έλαβε γνώση ο οργανισμός και ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές αφορούν:

● Μια κυρία, περίπου 50 ετών, στην περιοχή της Ρηγίλλης στην Αθήνα, η οποία πουλά εικόνες και ημερολόγια προφασιζόμενη ότι τα έσοδα θα δοθούν στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

● Τέσσερις γυναίκες στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, οι οποίες πωλούν περιοδικά διενεργώντας έρανο, επικαλούμενες το όνομα του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

● Μια κυρία, πιθανόν αγγλικής καταγωγής, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, επισκέπτεται τα φαρμακεία της περιοχής, επικαλούμενη συγκέντρωση φαρμάκων για «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σε επικοινωνία του Newpost.gr με τον Κώστα Γιαννόπουλο, ο πρόεδρος του οργανισμού δήλωσε δυσαρεστημένος με τις ενέργειες των ανθρώπων αυτών που όπως ο ίδιος δηλώνει έχουν κάνει επάγγελμα να εξαπατούν αθώους – γενναιόδωρους ανθρώπους   που το μόνο που θέλουν είναι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους.

Όπως επισήμανε ο  κ. Γιαννόπουλος «Το Χαμόγελο του Παιδιού ποτέ δεν πρόκειται να βγει στο δρόμο για να κάνει έρανο» και πρόσθεσε ότι η δράση των επιτήδειων δεν περιορίζεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο.

«Ένας φορέας δεν μπορεί να βγει έξω και να μην κόψει απόδειξη συναλλαγής,» δηλώνει ο πρόεδρος του οργανισμού και εν συνεχεία υπογραμμίζει ότι     «Έχουν στήσει μια νομιμοφανή οργάνωση η οποία έχει δώσει στο κράτος άλλο όνομα, αλλά δρα με το όνομα του Χαμόγελου».

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι η εν λόγω ομάδα δρα με μεθοδικότητα όπως σχολιάζει ο κ. Γιαννόπουλος, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις γνωρίζουν τα στοιχεία του θύματος, ακόμη και αν αυτό έχει παιδιά. Παράλληλα προσθέτει ότι πρόκειται για άτομα που αποτελούν «ψυχολογική απειλή» , τα οποία μάλιστα πριν από πολλά χρόνια είχαν φτάσει ακόμη και στο κατώφλι του ίδιου, ζητώντας οικονομική ενίσχυση.

«Δεν τους κατηγορώ» σχολιάζει ο κ. Γιαννόπουλος, απευθύνοντας έκκληση στα ΜΜΕ να αναδείξουν το πρόβλημα ούτως ώστε να μην υπάρξουν άλλα θύματα.

  


σχετικα αρθρα