ΕΛΛΑΔΑ

Επί ποδός για κινητοποιήσεις οι αγρότες μετά τις γιορτές: «Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε στον καναπέ»

Δημοσίευση 16 Δεκεμβρίου 2016, 18:32 / Ανανεώθηκε 16 Δεκεμβρίου 2016, 18:32
Επί ποδός για κινητοποιήσεις οι αγρότες μετά τις γιορτές: «Κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε στον καναπέ»
Facebook Twitter Whatsapp

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι αγρότες, με αφορμή τα φορολογικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση, ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις για μετά τις γιορτές. 

Επί ποδός πολέμου βρίσκονται για μια ακόμα φορά οι αγρότες, με αφορμή τα φορολογικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση, ετοιμάζοντας κινητοποιήσεις για μετά τις γιορτές.

Αύριο, δε, στις 12 το μεσημέρι αγρότες από όλη την χώρα θα συγκεντρωθούν στη Νίκαια της Λάρισας, στους χώρους του ΤΕΙ Θεσσαλίας με αφορμή την Πανελλαδική σύσκεψη σε όλη την Ελλάδα.

Τα αιτήματα τους, εστιάζονται σε ζητήματα γύρω από το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το αυξημένο κόστος παραγωγής και ενέργειας για τις αγροτικές καλλιέργειες, τις αποζημιώσεις και τις εισφορές στον ΕΛΓΑ. 

Ένα πρώτο σήμα, ωστόσο, δόθηκε σήμερα από την πλατεία της Αγιάς του νομού Λάρισας, όπου σήμερα συγκεντρώθηκαν δεκάδες τρακτέρ με τους αγρότες, όπου σε μεγάλη σύσκεψη προετοίμασαν το έδαφος για κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα από τον καινούριο χρόνο. 

Στη συγκέντρωση των αγροτών ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας υποστήριξε πως οι αγρότες δεν απογοητεύονται παρά τις δυσκολίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «καλλιεργείται μια απαισιοδοξία από τα ΜΜΕ και από την κυβέρνηση πως τίποτα δεν αλλάζει».

Όπως δε, τονίστηκε, ομόφωνα ''είναι μονόδρομος το στήσιμο αγροτικών μπλόκων σε όλη τη χώρα''.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρούδα ''αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική, δεν θα μπει φρένο με συνέπεια «ο δρόμος μας θα είναι το ξεκλήρισμα, η φτώχεια και η εξαθλίωση», ενώ συμπλήρωσε πως «κανένα πρόβλημα δεν λύθηκε στον καναπέ, ή στο καφενείο, γιατί από το 2017 ξεκινάνε και οι πλειστηριασμοί κατοικίας και χωραφιών».

Όπως δήλωσε:

Ακούγεται πως δεν κερδίσαμε τίποτα από τους αγώνες. Πέρυσι με τις 40 μέρες στα μπλόκα κερδίσαμε να δώσει η κυβέρνηση κάποια πράγματα. Από τους αγώνες μας πήραμε μια μείωση της φορολογίας, της τάξεως των 1.800 ευρώ. Κατακτήσαμε επίσης ότι μέχρι το 2018 δεν θα πληρώνουμε φόρο επιτηδεύματος που είναι 750 ευρώ. Κερδίσαμε μέχρι 12.000 ευρώ αφορολόγητη συνδεδεμένη ενίσχυση. Δεν μας φτάνουν γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε.

«Από τα 10.000 ευρώ εισόδημα, το ποσό τον 7.000 ευρώ θα μας το πάρει το κράτος», εκτίμησε ο αγροτοσυνδικαλιστής.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας πρόσθεσε πως υπάρχει και η ανάγκη να προστεθεί ένα ακόμα αίτημα των αγροτών το οποίο αφορά το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών.

«Να προσθέσουμε και ένα καινούργιο αίτημα, επειδή υπάρχει ένα ακατάσχετο για όλους στο ύψος των 1.250 ευρώ. Επειδή εμείς όμως έχουμε μια ιδιομορφία καθώς πληρωνόμαστε μια φορά τον χρόνο και αν π.χ. ένας έμπορος μας βάλει 15.000 ευρώ, τα χρήματα αυτά θα μας τα κατασχέσουν γιατί ξεπερνάνε το ακατάσχετο. Έτσι ζητάμε να υπάρχει το ακατάσχετο 1.250 ευρώ που ισχύει για όλους αλλά επί 12 μήνες».

Στην συγκέντρωση έδωσε, επίσης το παρών και ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, λέγοντας πως στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών ενώ τόνισε πως «υπάρχει ανάγκη στήριξης της αγροτικής παραγωγής».
 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr