ΕΛΛΑΔΑ

Σε επίσχεση εργασίας περνούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την Τετάρτη

Δημοσίευση 19 Δεκεμβρίου 2016, 12:56 / Ανανεώθηκε 19 Δεκεμβρίου 2016, 13:57
Σε επίσχεση εργασίας περνούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την Τετάρτη
Facebook Twitter Whatsapp

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, εάν δεν πληρωθούν μέχρι και αύριο τα δεδουλευμένα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, αποφάσισαν σε συνεδρίασή τους. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε επίσχεση εργασίας θα προχωρήσουν από την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου, οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, εάν δεν πληρωθούν μέχρι και αύριο τα δεδουλευμένα Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, αποφάσισαν σε συνεδρίασή τους, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν να λαμβάνουν περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τσερμενίδης επισήμανε ότι το να μείνει ο νομός Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά λεωφορεία είναι η «έσχατη λύση» των εργαζομένων, οι οποίοι "επιθυμούν να εργάζονται και να παρέχουν το κοινωνικό τους έργο".

Για «νέες απειλές για επίσχεση εργασίας από τον ΟΑΣΘ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης

Για «νέες απειλές για επίσχεση εργασίας» στον ΟΑΣΘ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τη νέα επίσχεση εργασίας που ανακοίνωσαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

«Για μια ακόμη φορά οι Θεσσαλονικείς χρησιμοποιούνται ως όμηροι ενώ η πόλη και ολόκληρος ο νομός κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς λεωφορεία. Οι αρνητικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης ουδόλως φαίνεται να ενδιαφέρουν το σωματείο εργαζομένων - μετόχων. Όπως δεν τους ενδιαφέρει η ταλαιπωρία των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, η οποία γίνεται ιδιαίτερα έντονη τις μέρες αυτές που η ανάγκη μετακινήσεων είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω των εορτών» σημειώνεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση.

Τονίζεται, δε, ότι προβλήματα όπως «η δραματική μείωση των δρομολογίων στην οποία έρχονται να προστεθούν οι συνεχείς βλάβες στα λεωφορεία [...] δε φαίνεται να απασχολούν τη διοίκηση του σωματείου, η οποία παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον αντιπολιτευτικό της ρόλο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί τη διοίκηση του ΟΑΣΘ «να εκπληρώσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις αντί να σχεδιάζει αυξήσεις στα εισιτήρια και τις μηνιαίες κάρτες» καθώς και τη διοίκηση του σωματείου, «επειδή τα μέλη του εργάζονται σε ιδιωτικό φορέα και όχι στο δημόσιο, να απευθύνεται προς αυτόν για τις όποιες διεκδικήσεις του» και «να φροντίσει για την άνετη και πολιτισμένη μετακίνησή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης όπως είναι υποχρέωσή του».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr