current views are: 9

21 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση14:37

Βραβεία γλωσσομάθειας σε πρόσφυγες

Τελετή απονομής χθες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Δημοσίευση 14:37’

Τελετή απονομής χθες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Τελετή απονομής χθες στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Μέσα στη δίνη του προσφυγικού και στις μαύρες, κατασκότεινες ειδήσεις των ημερών, υπάρχουν και μερικές αχτίδες αισιοδοξίας. Βλέπε τη χθεσινή απονομή βεβαιώσεων γλωσσομάθειας σε πρόσφυγες που παρακολούθησαν επιτυχώς μαθήματα ελληνικής και αγγλικής γλώσσας!

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και αποτελεί δράση του προγράμματος: «Ανάπτυξη των βασικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων των προσφύγων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα» που υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των: Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και του Δανικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (ΔΣΠ).

Το πρόγραμμα διήρκεσε από την πρώτη Αυγούστου ως τις 23 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους και αφορούσε σε 52 εκπαιδευόμενους και 72 ώρες ανά τμήμα.

Μιλώντας στην τελετή απονομής, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σημείωσε ότι όλα αυτά γίνονται για να καταδείξουμε στους πρόσφυγες, στους μετανάστες και στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει μέλλον και προσπαθούμε σκληρά για να είναι πιο φωτεινό.

Και κατέληξε λέγοντας: «Αν τους σημερινούς απόφοιτους τους κάνουμε 15 χιλιάδες, τους κάνουμε 20 χιλιάδες θα μπορούμε να λέμε ότι έχουμε πετύχει. Δεν έχουμε πετύχει, αλλά θα πετύχουμε!»

 


σχετικα αρθρα