current views are: 7

24 Δεκεμβρίου 2016
Δημοσίευση15:50

Ξεπέρασε το 80% η πληρότητα στα ξενοδοχεία – Ποιοι προορισμοί «βούλιαξαν» τα φετινά Χριστούγεννα

Παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, οι Έλληνες τόλμησαν και απέδρασαν και φέτος σε χειμερινούς προορισμούς της χώρας, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να ξεπερνούν, ανά περιοχή το 80%.

Δημοσίευση 15:50’

Παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, οι Έλληνες τόλμησαν και απέδρασαν και φέτος σε χειμερινούς προορισμούς της χώρας, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να ξεπερνούν, ανά περιοχή το 80%.

Παρά την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, οι Έλληνες τόλμησαν και απέδρασαν και φέτος τα Χριστούγεννα σε χειμερινούς προορισμούς της χώρας, με τις πληρότητες των ξενοδοχείων να ξεπερνούν, ανά περιοχή το 80%.

Την τιμητική τους φέτος είχαν προορισμοί όπως η Αράχωβα, οι Δελφοί, το Πήλιο, το Καρπενήσι, τα Ζαγοροχώρια, ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας προτίμησαν Λιτόχωρο και Καϊμακτσαλάν.

Οι ξενοδόχοι στο σύνολό τους εμφανίζονται ικανοποιημένοι, αν και τονίζουν ότι τα τελευταία χρόνια ”κάθε πέρυσι και καλύτερα”. 

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Αράχωβας Καλούσα Ναυπακτίτου, η πληρότητα φέτος στο πάντα ”τοπ” προορισμό, άγγιξε το 90%, παρότι το χιονοδρομικό κέντρο δεν είχε αρκετό χιόνι για σκι.

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι οι τιμές των δωματίων ήταν μειωμένες σε σχέση με πέρυσι, αφού ένας ταξιδιώτης μπορούσε να βρει ένα δίκλινο σε ένα καλό ξενοδοχείο με πρωινό ακόμα και με 80 ευρώ. 

Αυξημένη ήταν η κίνηση και στα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο αλλά και σε όλον τον νομό Ιωαννίνων. Όπως αναφέρει στο newpost.gr o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Βλάχος η πληρότητα στα ξενοδοχεία του νομού ήταν γύρω στο 85%, με περιοχές όπως το Μέτσοβο να αγγίζουν και το 95%. Τα δωμάτια, δε, είχαν τιμές για όλα τα βαλάντια αλλά και τις απαιτήσεις, ξεκινώντας από 35 μέχρι 180 ευρώ. 

Ωστόσο, οι ξενοδόχοι δεν δηλώνουν και απόλυτα ικανοποιημένοι, καθώς τα έξοδά τους ήταν αρκετά αυξημένα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, τόσο λόγω των φόρων, όσο και λόγω των πρώτων υλών.

Σε υψηλά επίπεδα καταγράφεται και η κίνηση στο Καρπενήσι, επίσης κλασικό χριστουγεννιάτικο προορισμό, με τα ξενοδοχεία είναι κατά 85-90% γεμάτα, ικανοποιώντας και τη ζήτηση από ταξιδιώτες της τελευταίας στιγμής.

Με μια μέση τιμή σε ένα καλό ξενοδοχείο να βρίσκεται στα 100 ευρώ, τα καταλύματα στην περιοχή φιλοξένησαν φέτος λιγότερους επισκέπτες σε σχέση με το 2015 και ακόμα πιο λίγους σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης ξενοδόχων Ευρυτανίας Θεόδωρο Χονδρό

 

 

 


σχετικα αρθρα