ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται αλλαγές σε σπουδές εξ αποστάσεως και μεταπτυχιακά

Δημοσίευση 3 Ιανουαρίου 2017, 09:21 / Ανανεώθηκε 3 Ιανουαρίου 2017, 09:05
Έρχονται αλλαγές σε σπουδές εξ αποστάσεως και μεταπτυχιακά
Facebook Twitter Whatsapp

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου θα τεθούν και τα εξ αποστάσεως προγράμματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ.
 

Δίδακτρα στα μεταπτυχιακά προγράμματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ, αλλά και «κόφτη» προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις μεταπτυχιακές σπουδές, που παρουσιάζουν αλματώδη αύξηση και στην Ελλάδα σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής. 

Μάλιστα, στο μικροσκόπιο του υπουργείου θα τεθούν και τα εξ αποστάσεως προγράμματα των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Η δυναμική της συγκεκριμένης αγοράς τα τελευταία χρόνια είναι εντυπωσιακή, με δεδομένο ότι κάθε πρόγραμμα μπορεί να έχει μεγάλους αριθμούς διαδικτυακών φοιτητών, ενώ τα δίδακτρα ανέρχονται έως και 5.000 ευρώ το άτομο.

Ο κόφτης συνίσταται στο ότι, θα καθιερωθεί μεταβατική περίοδος για όσους επιθυμούν να κάνουν διδακτορικές σπουδές, καθώς σήμερα παρατηρείται μεγάλο μεν αρχικό ενδιαφέρον, το οποίο ωστόσο στη διαδρομή «ξεφουσκώνει».

Εν τω μεταξύ την αναβίωση των 15μελων μαθητικών συμβουλίων, που θεσμοθετήθηκαν το 1986, σκοπεύει να αναβιώσει το Υπουργείο Παιδείας. 

Προωθείται ακόμη η κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού σε κάθε σχολείο με τη συνεργασία των γονιών και ενίσχυση του συλλόγου διδασκόντων, κάτι που θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του ρόλου των διευθυντών.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr