ΕΛΛΑΔΑ

Έτοιμοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη οι άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2017, 20:32 / Ανανεώθηκε 14 Ιανουαρίου 2017, 20:47
Έτοιμοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη οι άνδρες των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη
Facebook Twitter Whatsapp

Σκέψεις για προσφυγή στην Δικαιοσύνη εκφράζουν αστυνομικοί που υπηρετούν στα ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη με αφορμή και την πρόσφατη επίθεση κατά συναδέλφων τους στη Χαριλάου Τρικούπη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σκέψεις για προσφυγή στην Δικαιοσύνη εκφράζουν αστυνομικοί που υπηρετούν στα ΜΑΤ στην Θεσσαλονίκη με αφορμή και την πρόσφατη επίθεση κατά συναδέλφων τους στη Χαριλάου Τρικούπη που είχε πως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου.

Όπως τονίζουν: "Το γεγονός ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε Αστυνομικό φαίνεται πως δεν απασχολεί την Ηγεσία αφού και σήμερα συνεχίζουν να τοποθετούν ακίνητες ΔΙΑΤ σε σταθερούς στόχους, αφήνοντας τους αστυνομικούς έρμαια στις ορέξεις τρομοκρατώ".

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν και υπογράφουν όλα τα μέλη του προεδρείου της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, "Από όσο γνωρίζουμε, υπηρετώντας όλοι 10 και πλέον χρόνια σε αυτήν την υπηρεσία δεν προβλέπεται πουθενά στα καθήκοντα μας η φύλαξη σταθερών στόχων.

Πουθενά και σε καμία χώρα δεν υπάρχει φύλαξη σταθερών στόχων, με λεωφορεία τοποθετημένα επί 24ωρου βάσεως έμπροσθεν αυτών και σκοπούς διασκορπισμένους σε στενά, φορτωμένους με 20 και πλέον κιλά εξοπλισμό, εξαιτίας των ποικίλων επιθέσεων που ενδέχεται να δεχθούν(μολότοφ, πέτρες, ριπές από καλάσνικοφ, χειροβομβίδες, ρουκέτες), χωρίς ίχνος ασφάλειας".

Μάλιστα καταγγέλλουν πως, "Σε οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας με την Διοίκηση της ΔΑΕΘ, ώστε να εφαρμοστούν τα νόμιμα η στάση της ήταν πέρα για πέρα αρνητική" για να καταλήξουν επισημαίνοντας πως, "Ο μόνος δρόμος πλέον είναι η προσφυγή στην δικαιοσύνη, αφού η Διοίκηση επιλέγει να μας εκθέτει σε κίνδυνο αντί να σχεδιάσει και να επιβάλει την τάξη. Εμείς, σεβόμενοι την ανθρώπινη υπόσταση των Ελλήνων Αστυνομικών  και των οικογενειών τους, μέσα στα συνδικαλιστικά μας καθήκοντα θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην υπάρξει παρόμοιο περιστατικό και να μην χυθεί αίμα άλλου συναδέλφου μας".