current views are: 10

21 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση18:58

Καυτή εβδομάδα κινητοποιήσεων από τους αγρότες – Βγαίνουν με τρακτέρ στις εθνικές οδούς

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι αγρότες.

Δημοσίευση 18:58’

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι αγρότες.

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις πρόκειται να προχωρήσουν τις επόμενες ημέρες οι αγρότες της Καρδίτσας και όλης της Θεσσαλίας, με στόχο να οργανώσουν μπλόκο διαμαρτυρίας ενάντια στις αποφάσεις της κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με χθεσινή απόφαση σύσκεψης των αγροτών στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΤΕΔΚ στην Καρδίτσα από εκπροσώπους 25 και πλέον αγροτικών Συλλόγων, οι αγρότες θα φθάσουν στον κόμβο της Νίκαιας την προσεχή Πέμπτη και όχι την Δευτέρα, όπως είχε προαναγγελθεί.

Αυτό προέκυψε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δημιούργησαν και οργανωτικά αλλά και άλλα πρακτικά προβλήματα, υποχρεώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον αγροτικό κόσμο της να καθυστερήσει για τρεις ημέρες τις κινητοποιήσεις τους. 

Ωστόσο, τα τρακτέρ των αγροτών θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στις πλατείες των χωριών από αύριο Κυριακή  και το πρωί της Πέμπτης θα κατευθυνθούν και θα συγκεντρωθούν στην Ιτέα, ενώ γύρω στις 10:30, θα αρχίσει η πορεία προς τον κόμβο της Νίκαιας.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι αγρότες σε Άρτα και Πρέβεζα. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Πρέβεζας και η Επιτροπή του μπλόκου Λούρου, καλεί το Σάββατο στις 11 το πρωί, σε προσυγκέντρωση τους αγρότες στον κόμβο Καναλακίου, επίσης τη Δευτέρα στις 11:30 το πρωί, οι αγρότες καλούνται σε συγκέντρωση στο Λούρο, ενώ θα υπάρξει συντονισμός με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, στον απόηχο και της προ ημερησίας διάταξη στη Βουλή για το αγροτικό θέμα, αναμένεται να εμφανιστεί γενναιόδωρη με στόχο την αποτροπή μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων.

Ποια θα είναι αυτά:

– Η μεταφορά χρονικά  της πληρωμής των ασφαλιστικών τους εισφορών του β εξαμήνου του 2016,όχι εντός του Ιανουαρίου όπως προβλέπεται ,αλλά στο β εξάμηνο του 2017 ώστε να συμψηφιστούν με τις επιστροφές φόρων που θα λάβουν αρκετοί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες το καλοκαίρι καθώς από φέτος φορολογούνται  με την κλίμακα των μισθωτών που προβλέπει αφορολόγητο έως 9.500 ευρώ.

– Το γεγονός ότι αρκετοί κατά κύριο επάγγελμα αγρότες που πέρυσι πλήρωσαν προκαταβολή φόρου θα έχουν λαμβάνειν ακόμη περισσότερα.

– Ευνοϊκές  ρυθμίσεις  για απλήρωτες εισφορές ΕΛΓΑ,ΟΓΑ καθώς και για χρέη στο αγροτικό ρεύμα. 

– Η επιστροφή του ΦΠΑ στο αγροτικό πετρέλαιο μέσα στον Ιανουάριο.

– Οι αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες δεν θα μετρούν για υπολογισμό και καταβολή ΕΝΦΙΑ.

-Μείωση των τεκμηριών διαβίωσης για τη φορολογία εισοδήματος για όσους διαμένουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.