ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτες εικόνες: Η ΕΜΑΚ απεγκλωβίζει άλογα από το χιόνι

Δημοσίευση 29 Ιανουαρίου 2017, 12:21 / Ανανεώθηκε 29 Ιανουαρίου 2017, 12:30
Facebook Twitter Whatsapp

Στην απεγκλώβιση αλόγων που είναι εγκλωβισμένα εδώ και 15 ημέρες στην Πίνδο προχώρησε η ΕΜΑΚ.

Στην απεγκλώβιση αλόγων που είναι εγκλωβισμένα εδώ και 15 ημέρες στην Πίνδο προχώρησε η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με το epiruspots, ο άνθρωπος στον οποίο ανήκουν δεν πρόλαβε να τα κατεβάσει από το βουνό και εγκλωβίστηκαν μέσα στον χιονιά.

Μετά, ωστόσο, από πρωτοβουλία του Δημάρχου Περικλή Μίγδου και με την συνεργασία Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και ΕΜΑΚ, από το πρωί του Σαββάτου στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση, με στόχο να εντοπιστούν τα ζώα και να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος.

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ, με το ερπυστριοφόρο όχημα χρειάστηκε να κάνουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και με την βοήθεια των ντόπιων, που γνώριζαν τα μέρη και τους τόπους, τελικά τα άλογα εντοπίστηκαν στο οροπέδιο του Γάβρογου.

Είχαν βρει καταφύγιο κάτω από μεγάλα έλατα που καλύπτουν την περιοχή.

Στην συνέχεια, τα άλογα ταΐστηκαν και ακολουθώντας τον δρόμο που άνοιγε το ερπυστριοφόρο όχημα, οδηγήθηκαν σε ένα από τα καταφύγια που υπάρχουν στο βουνό. 

Ο ιδιοκτήτης τους Παναγιώτης Καπούλας ευχαρίστησε όλες τις υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση που έκανε σημειώνοντας ότι η χιονόπτωση ήταν τόσο σφοδρή που δεν πρόλαβε ο ίδιος να τα μετακινήσει σε ασφαλές καταφύγιο.

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr