current views are: 10

30 Ιανουαρίου 2017
Δημοσίευση13:57

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Απέκλεισαν επ’ αόριστον το τελωνείο Ευζώνων

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους και αυξάνοντας τα μπλόκα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

Δημοσίευση 13:57’

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους και αυξάνοντας τα μπλόκα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών συνεχίζονται σε αμείωτο βαθμό, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις τους και αυξάνοντας τα μπλόκα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

Αυτή την ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισαν τον επ’ αόριστον αποκλεισμό του τελωνείου των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.
Συγκεκριμένα οι αγρότες βρίσκονται στον κόμβο της Ειδομένης απο τις 16.30 και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα και σε κάθε παρακαμπτήριο στην περιοχή. Αυτό τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Δήμου Παιονίας, Θωμάς Καρυπίδης.

Επισημαίνεται, ότι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας έσπασαν αιφνιδιαστικά το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο όπου βρίσκονταν, δηλαδή 2,5 χιλιόμετρα πριν τον κόμβο της Ειδομένης.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που έστησαν στις 28 του μήνα παραγωγοί του δήμου Παιονίας νομού Κιλκίς, 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1.000 μέτρα απο τον κόμβο της Ειδομένης, ενισχύθηκε σήμερα σημαντικά απο συναδέλφους τους, από τις περιοχές των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Χαλκηδόνας, ενώ στο σημείο αναμένονται και άλλοι από Αιγίνιο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και Χαλάστρα.

Μπλόκο στα Τέμπη «βλέπουν» οι αγρότες της Λάρισας

Ραντεβού στον κόμβο του Πλατυκάμπου, έδωσαν αγρότες από τις περιοχές Κιλελέρ, Μάνδρας και Αγιάς, ενώ ταυτόχρονα αναμένουν να δουν τις δυνάμεις που θα αναπτυχθούν αύριο, Τρίτη στα σημεία των συγκεντρώσεων, προκειμένου να εκτιμήσουν εάν θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη δημιουργία κεντρικού μπλόκου στην Κοιλάδα των Τεμπών.

Ταυτόχρονα, κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας και άλλων περιοχών της Ελλάδας, προχωρούν χωριστά από τους υπόλοιπους αγρότες θωρώντας πως με αυτό τον τρόπο, τα ειδικά τους αιτήματα θα εκφραστούν καλύτερα.

Στις 7 Φεβρουαρίου, με βάση τις αποφάσεις κτηνοτροφικών συλλόγων και των ομοσπονδιών, οι κτηνοτρόφοι προχωρούν σε κινητοποίηση έξω από τις κατά τόπους της Περιφέρειες, ενώ σκοπεύουν να ζητήσουν και συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας

Σε συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, προχώρησαν νωρίτερα οι αγρότες. Ειδικότερα, αγρότες και κτηνοτρόφοι, παρέταξαν τα τρακτέρ τους από τις 13.00 και για μία ώρα όπως επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής, Θοδωρής Παπακωνσταντίνου.

«Η κινητοποίηση αφορά και τα δύο ρεύματα και γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους μας που είτε έχουν στήσει τα αγροτικά τους μπλόκα ή προσπαθούν και βρίσκουν την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων» επισήμανε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, προσθέτοντας: «Εμείς οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα διαμαρτυρόμαστε κυρίως και βασικά, για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής».

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών Κ. Μακεδονίας

Ενισχύεται συνεχώς το μπλόκο που έχουν στήσει από τις 28/1, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, 1,5 χιλιόμετρο πριν το τελωνείο των Ευζώνων και ένα χλμ προ του κόμβου της Ειδομένης. Λίγο μετά τις 14.30 έφτασαν στο σημείο με τα τρακτέρ αγρότες από τα Γιαννιτσά και την Χαλκηδόνα, ενώ μέχρι τις 16.00 θα κατέφθαναν  και συνάδελφοί τους από το Κιλκίς.

Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Ευζώνων «είναι κλειστή από τις αστυνομικές δυνάμεις που έχουν παραταχθεί στη μέση του οδοστρώματος, προκειμένου να μας αποτρέψουν από την κατεύθυνσή μας στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Βασίλης Σύγκρος, προσθέτοντας: «Εμείς δεν θέλουμε να πάμε στο τελωνείο, αλλά θέλουμε να στήσουμε το αγροτικό μας μπλόκο στον κόμβο της Ειδομένης». Διευκρίνισε ότι γίνονται διαρκώς διαβουλεύσεις με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με σχετική απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, αύριο κορυφώνεται η προσπάθεια που επιχειρείται από αγρότες και κτηνοτρόφους στους Ευζώνους, με την άφιξη στο σημείο και επιπλέον συναδέλφων τους από Αίγιο και Νησέλι Αλεξάνδρειας.

Άνοιξε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης –Σερρών

Για περισσότερες από τρεις ώρες, από τις 11:00 έως τις 14:30, έμεινε κλειστή η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από τον Λευκώνα. Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Σερρών έλαβαν και σήμερα αρνητική απάντηση στο αίτημά τους να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Αύριο, στις 10:00, αγρότες και κτηνοτρόφοι έχουν δώσει νέο ραντεβού στο ίδιο σημείο.

«Μας είπαν ότι αγρότες δεν πρόκειται να φτάσουν στον Προμαχώνα, σαφώς ούτε με τα τρακτέρ τους, αλλά ούτε και με αγροτικά οχήματα ή ακόμα και πεζοί», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Διαμαντής Διαμαντόπουλος.

Κλείνει επ΄αόριστον από Τετάρτη η διασταύρωση «πράσινα φανάρια» 

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης,γνωστοί ως το «μπλόκο στα πράσινα φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία»), μπήκαν στον… χορό των αγροτικών κινητοποιήσεων απο χθές το βράδυ. 

Σε συνέλευσή τους αποφάσισαν να κατεβάσουν τρακτέρ στις πλατείες των χωριών και σε νέα τους συνάντηση εντός της εβδομάδας, θα καθορίσουν την επόμενή τους κίνηση. Στη δράση αυτή συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, συνάδελφοί του από την ανατολική Θεσσαλονίκη, όπως Επανομή, Βασιλικά και Γαλάτιστα.

Στις 15.00 ξεκινούν από τα σημεία, όπου συγκεντρώνονταν τις προηγούμενες ημέρες αγρότες και κτηνοτρόφοι της Χαλκιδικής, και όπως αποφασίστηκε νωρίς το πρωί σε σύσκεψή τους, θα κατευθυνθούν στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο “Μακεδονία”).

Η σημερινή ημέρα θα αφορά αποκλειστικά και μόνο την παράταξη των μηχανημάτων τους στο σημείο. «Αύριο όμως, απο τις 11 το πρωί θα προχωρήσουμε σε καθολικό αποκλεισμό του σημείου και στα δύο ρεύματα, μέχρι να λήξουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κτηνοτρόφων απο τα Σήμαντρα Χαλκιδικής, Δημήτρης Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως διευκρίνισε, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Χαλκιδικής και από τις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι θα φτάσουν στο σημείο περί τις 17.00 και αύριο το πρωί, στο μπλόκο «πράσινα φανάρια», θα ενσωματωθούν συνάδελφοί τους από τη Γαλάτιστα.

 Νέο μπλόκο από τους αγρότες της Φθιώτιδας

Σε συνέλευση που πραγματοποίησαν οι αγρότες το μεσημέρι της Δευτέρας αποφάσισαν σήμερα και αύριο να προχωρήσουν σε συγκεντρώσεις τρακτέρ κατά τόπους στα χωριά και την Τετάρτη να κινηθούν για την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών.

Όπως τόνισε μιλώντας στα μεσημβρινά Γεγονότα του STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο πρόεδρος του συλλόγου Γιάννης Συλαίος, στόχος είναι σε συνεργασία με όλους τους συλλόγους της Φθιώτιδας να κάνουν ένα ισχυρό μπλόκο στον κόμβο του Μπράλου, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο, κάθε φορά που θα προχωρούν σε αποκλεισμό του οδικού δικτύου.


σχετικα αρθρα