ΕΛΛΑΔΑ

Νέα ερωτήματα για τον λέκτορα με το αρσενικό - Tι έδειξε ο έλεγχος στο εξοχικό

Δημοσίευση 5 Φεβρουαρίου 2017, 12:45 / Ανανεώθηκε 5 Φεβρουαρίου 2017, 12:47
Νέα ερωτήματα για τον λέκτορα με το αρσενικό - Tι έδειξε ο έλεγχος στο εξοχικό
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση του λέκτορα με το αρσενικό.

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση του λέκτορα με το αρσενικό.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που παραθέτει το protothema.gr, ο λέκτορας υποστηρίζει ότι η δηλητηρίαση από αρσενικό που υπέστη τόσο η 34χρονη σύζυγός του όσο και της 86χρονης γιαγιά της, οφείλεται στην ιδιαίτερη διατροφή που ακολουθούσαν καθώς και στην κατανάλωση νερού στην εξοχική τους κατοικίας που περιείχε υψηλά ποσοστά αρσενικού.

Κατά την διάρκεια ελέγχου που διεξήχθη στις 19/09/2013,  στο εξοχικό της οικογένειας των θυμάτων και συγκεκριμένα στη δεξαμενή ύδρευσης του οικισμού, τη βρύση της αυλής της μονοκατοικίας και τη βρύση της κουζίνας του σπιτιού, μόνο το δείγμα που ελήφθη από το εσωτερικό της οικίας παρουσίασε ποσοστά σε αρσενικό και μόλυβδο που αποκλίνουν από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας «περί ποιότητας νερού ανθρώπινης  κατανάλωσης» (Αρσενικό: 55μg/L με ανώτατη παραμετερική τιμή τα 10μg/L και Μόλυβδος: 67μg/L με ανώτατη παραμετρική τιμή τα 10μg/L).

Όπως επισημαίνεται, στο σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, «…αυτές οι διαφοροποιήσεις προκαλούν ερωτηματικά που εστιάζονται π.χ. στην ποιότητα των αγωγών ύδρευσης εντός της οικίας ή/και σε πιθανές προσμίξεις με άλλη πηγή ύδρευσης. Επίσης, οι μεταβολές της ποιότητας του νερού δείχνουν ότι συντελούνται εσωτερικά της οικίας, και επομένως η διερεύνηση των αιτιών απαιτείται να γίνει με μέριμνα και ευθύνη του ιδιοκτήτη».

Σε μεταγενέστερο, ωστόσο, έλεγχο που έγινε και πάλι στη δεξαμενή του ιδιωτικού δικτύου ύδρευσης, τη βρύση της αυλής της μονοκατοικίας και τη βρύση της κουζίνας του σπιτιού, «δεν παρατηρήθηκαν ουσιώδεις αποκλίσεις των στοιχείων που αναλύθηκαν με αυτές που θέτει η σχετική ΚΥΑ περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης».

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του 43χρονου -κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία κατά συρροή- ο ανακριτής είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής του κράτησης, ενώ η εισαγγελέας είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr