current views are: 9

10 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση17:21

Σοκ: Προσπάθησε να αρπάξει από ηλικιωμένο με άνοια 1 εκατ. ευρώ και 27 ακίνητα!

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και 27 ακίνητα που είχε στην κατοχή του ένας 86χρονος με άνοια επιχείρησε να οικιοποιηθεί ο 59χρονος λογιστής του, προσκομίζοντας σε τράπεζα πλαστή εξουσιοδότηση με την οποία του έδινε το δικαίωμα να κάνει ανάληψη του ποσού των 10.000 ευρώ.

Δημοσίευση 17:21’

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και 27 ακίνητα που είχε στην κατοχή του ένας 86χρονος με άνοια επιχείρησε να οικιοποιηθεί ο 59χρονος λογιστής του, προσκομίζοντας σε τράπεζα πλαστή εξουσιοδότηση με την οποία του έδινε το δικαίωμα να κάνει ανάληψη του ποσού των 10.000 ευρώ.

Το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ και 27 ακίνητα που είχε στην κατοχή του ένας 86χρονος με άνοια επιχείρησε να οικιοποιηθεί ο 59χρονος λογιστής του, προσκομίζοντας  σε τράπεζα πλαστή  εξουσιοδότηση με την οποία του έδινε το δικαίωμα να κάνει ανάληψη του ποσού των 10.000 ευρώ. Στο κόλπο ήταν μπλεγμένοι και ο δικηγόρος του ηλικιωμένου αλλά και η οικιακή βοηθός του.

Η προσκόμιση της εξουσιοδότησης που αφορούσε δήθεν την κάλυψη εξόδων νοσηλείας του ηλικιωμένου, έγινε στις 6 Φεβρουαρίου. Ο διοικητής της τράπεζας που γνώριζε ότι ο κάτοχος του λογαριασμού πάσχει απο άνοια, ενημέρωσε την αστυνομία και στήθηκε επιχείρηση σύλληψής του. Στις 9  Φεβρουαρίου υπάλληλος της τράπεζας κάλεσε τον λογιστή να πάει να παραλάβει την επιταγή και όταν αυτό έγινε συνελήφθη.

Όπως προέκυψε ότι ο 59χρονος κρατούσε τα λογιστικά βιβλία του  86χρονου  και γνώριζε την οικονομική και περιουσιακή του κατάσταση. Ο 86χρονος είχε δύο λογαριασμούς στην συγκεκριμένη τράπεζα συνολικού ύψους 1.010.354,60 ευρώ. Για τους λογαριασμούς υπήρχε ένδειξη «ALERT» δηλαδή έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση προϊσταμένου της τράπεζας σε περίπτωση ενημέρωσης υπολοίπου ή εκταμίευσης χρημάτων, επειδή η κατάθεση ήταν υψηλότερη των 400.000 ευρώ. Η συγκεκριμένη ε ενημέρωση στην τράπεζα είχε γίνει από  το 2013 όταν διαπιστώθηκε ότι ο ηλικιωμένος δεν ήταν σε θέση να προβεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή, επειδή έπασχε από άνοια και θα ήταν εύκολο σε κάθε επιτήδειο να του αποσπάσει χρήματα.

Οι υπεύθυνοι της τράπεζας διαπίστωσαν τις πολλαπλές προσπάθειες ανάληψης των 360.000 ευρώ από διάφορα υποκαταστήματα όπως και την απόπειρα αγοραπωλησίας ακινήτου, καθώς ο ηλικιωμένος ήταν ιδιοκτήτης 27 ακινήτων. Γνώριζαν επίσης ότι ο 86χρονος είχε μειωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, αδυναμία λήψης αποφάσεων και έλλειψη μνήμης, γι αυτό στις 26 Ιανουαρίου 2017 υπέβαλλαν αίτηση για τη συναίνεση δικαστικού συμπαραστάτη προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκατηγορούμενοι, για την ίδια υπόθεση, είναι  συνολικά 2 άνδρες και 2 γυναίκες. δεν συνελήφθησαν καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του αυτοφώρου. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων επ’ ονόματι του συλληφθέντα και του ηλικιωμένου, ασυμπλήρωτες υπεύθυνες δηλώσεις, πλήθος κινητών τηλεφώνων καθώς και μία εικόνα που εμπίπτει στο Νόμο περί αρχαιοτήτων.


σχετικα αρθρα