ΕΛΛΑΔΑ

Σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την πρόσβαση τυφλών στις τραπεζικές συναλλαγές

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 14 Φεβρουαρίου 2017, 12:46 / Ανανεώθηκε 14 Φεβρουαρίου 2017, 12:46
Σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την πρόσβαση τυφλών στις τραπεζικές συναλλαγές
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρόσβαση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στις τραπεζικές συναλλαγές, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης.

Η πρόσβαση των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης στις τραπεζικές συναλλαγές, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κας Μαρίας Γιαννακάκη, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών καθώς και εκπρόσωποι της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, υπογράμμισε τη βούληση του Υπουργείου να δοθεί οριστική λύση για την άρση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με προβλήματα όρασης στις καθημερινές τραπεζικές τους συναλλαγές, όπως το αίτημα για συμμετοχή μαρτύρων και η άρνηση των τραπεζικών καταστημάτων να εκδώσουν κάρτες ATM ή πιστωτικές κάρτες, όταν το αίτημα υποβάλλεται από τυφλούς συναλλασσόμενους.

Η κα. Γιαννακάκη εξέφρασε την προσδοκία της οι εμπλεκόμενοι φορείς να συνεργαστούν, έτσι ώστε οι τραπεζικές συναλλαγές να πραγματοποιούνται, με βάση τις πραγματικές ανάγκες των τυφλών και με προβλήματα όρασης συμπολιτών, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό των αρχών της ισότητας, της μη διάκρισης και κυρίως της αξιοπρέπειάς τους.  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr