current views are: 23

15 Φεβρουαρίου 2017
Δημοσίευση12:42

Ξυλοδαρμός καθηγητή του Παντείου από φοιτητές έξω από το Πανεπιστήμιο

Ένα σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε σήμερα έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο.

Δημοσίευση 12:42’

Ένα σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε σήμερα έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο.

Ένα σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε σήμερα έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όταν ομάδα νεαρών επιτέθηκε τον καθηγητή του Παντείου Άγγελο Συρίγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr ο καθηγητής Διεθνών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου δέχτηκε επίθεση από ομάδα φοιτητών στον πεζόδρομο έξω από το Πανεπιστήμιο όταν τους έκανε παρατήρηση να μην κάνουν γκράφιτι στους τοίχους.

Η αντίδραση ενός από αυτούς ήταν να χτυπήσει τον καθηγητή στο κεφάλι, ενώ αμέσως αποχώρησε με ένα μηχανάκι.

Στο σημείο παρέμειναν οι άλλοι τρεις, ενώ αμέσως έσπευσε η Πρύτανις Ισμήνη Κριάρη, αλλά και άλλα μέλη ΔΕΠ και αμέσως έσπευσε ασθενοφόρο.

Αρκετή ώρα αργότερα ήρθε και περιπολικό, με καθυστέρηση, όπως διεμήνυσαν στο Newpost παράγοντες της Πρυτανείας του Παντείου πανεπιστημίου.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον καθηγητή να έχει τραυματιστεί ελαφρά στο κεφάλι, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας προκειμένου να τον εξετάσουν για τυχόν εσωτερική αιμορραγία ή κακώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος, επισημαίνοντας ότι ”ενέργειες τέτοιου είδους δεν έχουν καμία θέση ούτε στα πανεπιστήμια, ούτε πουθενά αλλού”. 

ΝΔ: Να αναλάβει τις ευθύνες του ο Τόσκας

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την επίθεση στον καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου, κ. Άγγελο Συρίγο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος στο προαύλιο του Παντείου Πανεπιστημίου από περιθωριακά στοιχεία. Πρόκειται για ένα ακόμη κρούσμα βίας, που κάνει τους πολίτες να μην αισθάνονται ασφαλείς. Καλούμε την Αστυνομία να ενεργήσει άμεσα για τον εντοπισμό και τη δίωξη των δραστών. Καλούμε, προπάντων, τον κατ’ ευφημισμό Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Τόσκα να αναλάβει τις ευθύνες του».

Πηγή φωτό:neopolis.gr