ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρότερες ποινές για την υπόθεση Energa – Hellas Power ζητά ο Εισαγγελέας - Άσκησε έφεση

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 22 Φεβρουαρίου 2017, 20:45 / Ανανεώθηκε 22 Φεβρουαρίου 2017, 20:45
Αυστηρότερες ποινές για την υπόθεση Energa – Hellas Power ζητά ο Εισαγγελέας - Άσκησε έφεση
Facebook Twitter Whatsapp
Από μηδενική βάση θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι , που πριν από λίγες μέρες κρίθηκαν ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας , για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Από μηδενική βάση θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι , που πριν από λίγες μέρες κρίθηκαν ένοχοι  από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας , για την υπόθεση της Energa-Hellas Power.

Πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της πρωτόδικης απόφασης , ο εισαγγελέας Εφετών κ. Γρηγόρης Πεπόνης άσκησε έφεση κατά της πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης, . Η άσκηση της έφεσης αφορά  στην αναγνώριση των ελαφρυντικών και κατ επέκταση στο ύψος της ποινής, που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τα ελαφρυντικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μέλη του δικαστηρίου είχαν αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας, στην πλειονότητα των κατηγορούμενων . Το γεγονός αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ... σπάσουν τα ισόβια, που ήταν μία από τις επαπειλούμενες ποινές  για τους κατηγορούμενους.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όταν κριθούν από το Πενταμελές Εφετείο η εκδίκαση της υπόθεσης  και ως προς αυτό το σκέλος θα  ξεκινήσει από μηδενική βάση και οι καταδικασθέντες θα επανακριθούν από την αρχή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr