ΕΛΛΑΔΑ

Αθωώθηκε τελικά ο «Γέροντας Παστίτσιος»

Δημοσίευση 2 Μαρτίου 2017, 19:22 / Ανανεώθηκε 2 Μαρτίου 2017, 21:03
Αθωώθηκε τελικά ο «Γέροντας Παστίτσιος»
Facebook Twitter Whatsapp

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών απαλλάχθηκε από την κατηγορία της εξύβρισης θρησκεύματος.

Aπαλλάχθηκε, με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών, από την κατηγορία της εξύβρισης θρησκεύματος μετά την έφεση που είχε καταθέσει σήμερα Πέμπτη στο Εφετείο Αθηνών ο Φίλιππος Λοΐζος, γνωστός ως «Γέροντας Παστίτσιος»

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του 4411/2016 που εξαλείφει το αξιόποινο πλημμελημάτων και πταισμάτων που είχαν τελεστεί μέχρι 31/3/2016 και απειλούνται με ποινή φυλάκισης μέχρι 2 χρόνια, τα αδικήματα του «Γέροντα Παστίτσιου» παραγράφηκαν και έπαυσε η ποινική του δίωξη.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2012 μετά από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά υποστήριζε ότι "ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο".

Εν συνέχεια έγινε άρση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής της εν λόγω σελίδας και συνελήφθη με την κατηγορία της βλασφημίας.

Υπενθυμίζεται πως το 2014 ο «Παστίτσιος» είχε καταδικαστεί σε 10 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή για «καθύβριση θρησκεύματος» παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας είχε προτείνει μικρότερη καταδίκη.