current views are: 17

7 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση08:42

Ανεξιχνίαστα εγκλήματα που συγκλόνισαν – Σκληροί δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι

Τέσσερα στυγερά εγκλήματα αναζητούν δράστες. Εγκλήματα που συγκλόνισαν και απασχόλησαν την κοινή γνώμη και τις αστυνομικές αρχές. 

Δημοσίευση 08:42’

Τέσσερα στυγερά εγκλήματα αναζητούν δράστες. Εγκλήματα που συγκλόνισαν και απασχόλησαν την κοινή γνώμη και τις αστυνομικές αρχές. 

Τέσσερα στυγερά εγκλήματα αναζητούν δράστες. Εγκλήματα που συγκλόνισαν και απασχόλησαν την κοινή γνώμη και τις αστυνομικές αρχές, όπως η άγρια  δολοφονία της άτυχης Αγραφιώτου στο υπόγειο σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, η δολοφονία του μητροπολίτη στον Γέρακα, που οι δράστες έδεσαν με κορδόνια και του προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο, καθώς και η δολοφονία του ανδρόγυνου στο Περιστέρι, που οι αδίστακτοι δράστες εκτέλεσαν εξ’ επαφής. Στην κορυφή όλων αυτών, η πρόσφατη δολοφονία του άτυχου 52χρονου οδηγού ταξί από τον μανιακό της Κηφισιάς.

Υπόθεση Αγραφιώτου – Ο άλυτος γρίφος του δολοφόνου 

Στις 25 Μαΐου του 2016 εντοπίστηκε στο τρίτο υπόγειο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στο Μαρούσι, το άψυχο σώμα της συνταξιούχου Ελευθερίας Αγραφιώτου.

Το σώμα της γυναίκας είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη, χωρίς εσώρουχο και με ίχνη σεξουαλικής επίθεσης, ενώ η εξαφάνισή της είχε δηλωθεί στις 21 Απριλίου του ίδιου έτους.

Πολλά ειπώθηκαν για τα κίνητρα τουν δολοφόνου, ακόμη περισσότερα τα σενάρια που γράφτηκαν, η ουσία είναι πως ο δράστης της  δολοφονίας παραμένει ασύλληπτος.

Ο μητροπολίτης που άνοιξε την πόρτα στο δολοφόνο του

Τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου του 2017, εντοπίζεται δολοφονημένος μέσα στο σπίτι του στην οδό Ναυπλίου, ο μητροπολίτης Ιωάννης Καμίτσης. Άνθρωπος μοναχικός με μόνη συντροφιά του ένα μαλτέζ, βρέθηκε δεμένος χειροποδαρα με κορδόνια και άγρια χτυπημένος. 

Το μένος του δράστη ήταν τέτοιο που του έσπασε δυο πλευρά, ενώ προσπάθησε να τον στραγγαλίσει. Οι αρχές εκτιμούν πως ο δράστης ήταν άτομο που ο μητροπολίτης είχε βοηθήσει, για αυτό και του άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του χωρίς να εκτιμήσει πως απειλείται η ζωή του.

Εκτέλεση ανδρόγυνου μπροστά στα παιδιά τους στο Περιστέρι

Η εν ψυχρώ εκτέλεση ενός ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους στην οδό Ολύμπου στο Περιστέρι στις 3 Φεβρουαρίου του 2016, σόκαρε την κοινή γνώμη.

Άγνωστοι δράστες εισήλθαν στο σπίτι, την ώρα που βρίσκονταν εντός ο πατέρας, η μητέρα η κόρη της οικογένειας και ο γιος, που είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. 

Οι κουκουλοφόροι εισέβαλαν κρατώντας όπλα στις 02:00 τά ξημερώμα, κατευθύνθηκαν στο υπνοδωμάτιο των γονιών αλλά έγιναν αντιληπτοί.

Οι δράστες χωρίς δισταγμό εκτέλεσαν το ζευγάρι και έφυγε από το σπίτι χωρίς να κλέψουν τις περίπου 6.000 ευρώ που υπήρχαν. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως οι δράστες ήταν γνωστοί των θυμάτων και όταν τους είδαν δεν είχαν άλλη επιλογή, από το να τους σκοτώσουν για να μην αποκαλύψου τις ταυτότητές τους στις αρχές. Τραγικές φιγούρες τα δυο παιδιά που έμειναν ορφανα.

Ο μανιακός της Κηφισιάς

Ο μανιακός της Κηφισιάς ή αλλιώς ο «βουβός» δολοφόνος των ταξιτζήδων έκανε την εμφάνσή του στις 11 Φεβρουαρίου, όταν και επιχείρησε να σκοτώσει εν κινήσει, έναν 32χρονο οδηγό ταξί στην περιοχή. 

Ο συγκεκριμένος οδηγός στάθηκε τυχερός καθώς τα πυρά που δέχτηκε από απόσταση αναπνοής δεν στάθηκαν ικανά να του στερήσουν τη ζωή, δεν συνέβη όμως το ίδιο λίγες ημέρες αργότερα. 

Την 1η Μαρτίου ένας 52χρονος οδηγός έπεφτε νεκρός στην οδό Χαριλάου Τρικούπη όταν ένας μανιακός που επιβιβάστηκε στο ταξί ως πελάτης, τον πυροβόλησε 3 φορές στον δεξί κρόταφο εν κινήσει στις 22:47 το βράδυ.

Ο άτυχος οδηγός είχε ξεκινήσει δουλειά μόλις στις 22:19 εκείνης της μέρας και ο μανιακός ήταν η πρώτη και τελευταία του διαδρομή. Οι έρευνες των αστυνομικών για τον εντοπισμό του είναι σαρωτικές αλλά δίχως αποτέλεσμα. 

Άγνωστο παραμένει το κίνητρο που πυροδότησε την δολοφονική του μανία, ενώ οι οδηγοί στις πιάτσες των ταξί ανησυχούν  και για νέα επίθεση. 


σχετικα αρθρα