ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτη καταγγελία: Με μπράβους οι εργαζόμενοι στα ΑΤΜ - Εργοδότες δημεύουν μισθούς!

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2017, 19:40 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2017, 21:53
Facebook Twitter Whatsapp

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» κάνοντας λόγο για  πρακτικές «μαφίας» που εφαρμόζουν εργολαβικές εταιρείες καθώς επίσης και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση» κάνοντας λόγο για πρακτικές «μαφίας» που εφαρμόζουν εργολαβικές εταιρείες καθώς επίσης και επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του συλλόγου οι εταιρίες αυτές δεν διστάζουν να «ληστέψουν» κυριολεκτικά τους εργαζόμενους την ώρα της ανάληψης του μισθού από τα ΑΤΜ.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, «Η «πρακτική» είναι παλιά, ο τρόπος διαφοροποιήθηκε, αφού η υπογραφή σε μεγαλύτερου ποσού εξοφλητική απόδειξη, αντικαταστάθηκε με την απευθείας ανάληψη από το ΑΤΜ και την παράδοση του «υπερβάλλοντος» (νόμιμου) μισθού σε πρόσωπο «εμπιστοσύνης» του εργοδότη, το οποίο «συνοδεύει» τον εργαζόμενο στην τράπεζα. Τα πρόσωπα «εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως είναι άνθρωποι με βεβαρημένο ποινικό μητρώο και τις περισσότερες φορές δεν σχετίζονται με κάποιου είδους εργασιακή σχέση με τις εν λόγω επιχειρήσεις, ώστε να μην συνδεθούν άμεσα με αυτές, σε περίπτωση που υπάρξει καταγγελία ή ακόμα και σύλληψη επ' αυτοφώρω.»

Η ανακοίνωση του συλλόγου σημειώνει ότι αυτού του είδους οι ενέργειες δε συνάδουν με χώρα ευνομούμενη δυτικοευρωπαϊκή και πρέπει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, να αναλάβουν άμεσα δράση, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, για την πάταξη αυτών των παραβατικών φαινομένων.

« Ο Σύλλογος μας αναλαμβάνει δράση και καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους να απευθύνονται για τέτοια περιστατικά και για κάθε είδους καταγγελίες, που αφορούν παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr. Εννοείται ότι ανωνυμία των καταγγελλόντων θα προστατεύεται» καταλήγει.