current views are: 6

9 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση13:04

Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο 47χρονου σε τουαλέτα νοσοκομείου

Ένας «θάνατος μυστήριο» συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Λέσβου. Ένας 47χρονος πέθανε μέσα στην τουαλέτα του νοσοκομείου Μυτιλήνης κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Δημοσίευση 13:04’
Ηρακλείου

Ένας «θάνατος μυστήριο» συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Λέσβου. Ένας 47χρονος πέθανε μέσα στην τουαλέτα του νοσοκομείου Μυτιλήνης κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Ένας «θάνατος μυστήριο» συγκλονίζει την τοπική κοινωνία της Λέσβου. Ένας 47χρονος πέθανε μέσα στην τουαλέτα του νοσοκομείου Μυτιλήνης κάτω από αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Το θέμα πήρε διαστάσεις αφού οι συγγενείς του 47χρονου κατηγορούν τους γιατρούς του νοσοκομείου Μυτιλήνης για αμέλεια. 

Το ιστορικό της τραγωδίας

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να δούμε τι ακριβώς στον άτυχο 47χρονο. Ο Ερμόλαος Παπαστεφανής πήγε προχθές στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου με έντονους πόνους στο στήθος και την πλάτη. 

Ύστερα από εξετάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο οι γιατροί έκριναν πως θα έπρεπε να νοσηλευθεί αφού διέγνωσαν ισχαιμικό επεισόδιο 
Μια μέρα μετά και ενώ νοσηλευόταν σε θάλαμο μαζί με άλλους ασθενείς ο άτυχος 47χρονος βρέθηκε πεσμένος μέσα σε τουαλέτα του νοσοκομείου νεκρός και μελανιασμένος

Το newpost.gr επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο του lesvosnews.gr κ. Γιάννη Σινάνη που ασχολήθηκε πρώτος με το θέμα. 

Ο συνάδελφος αφού μας είπε πως είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό μας έδωσε σημαντικά στοιχεία για την περίεργη αυτή υπόθεση. Ο κ. Σινάνης μας περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο τα στοιχεία του δικού του ρεπορτάζ. 

“Χωρίς να έχω καμία διάθεση να υποκαταστήσω τους επιστήμονες, αλλά και αναγνωρίζοντας ότι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης υπάρχουν αξιόλογοι γιατροί, αλλά και εργαζόμενοι που υπερβάλουν τους εαυτούς τους για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατόν υπηρεσίες τους, θα πρέπει να επισημάνω κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία, για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του ο 47χρονος Ερμόλαος Παπαστεφανής.

Το σημαντικότερο όλων ήταν το γεγονός ότι από τις αιματολογικές εξετάσεις που έκανε ο άτυχος 47χρονος, φάνηκε ξεκάθαρα ότι αντιμετώπιζε σοβαρότατο καρδιολογικό πρόβλημα και έπρεπε να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πράγματι οι εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη έδειξαν ότι οι τιμές της  τροπονίνης  (είναι  μία πρωτεΐνη που βρίσκεται στον μυοκαρδιακό ιστό και δείχνει κατά πόσο είναι πιθανό ασθενής με ύποπτα συμπτώματα να έχει υποστεί έμφραγμα) με τιμή ασφαλείας τις 14 μονάδες, είχε φτάσει μέχρι το πρωί τις 104.

Όπως επισημαίνουν έμπειροι γιατροί, προφανώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αφού όταν η τροπονίνη φτάσει σε αυτές τις ενδείξεις, πολύ δύσκολα ο ασθενής θα αποφύγει το μοιραίο.

Το γεγονός αυτό και από μόνο του, μας οδηγεί στο συμπέρασμα, ότι ο Ερμόλαος Παπαστεφανής έπρεπε άμεσα να εισαχθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και όχι σε απλό θάλαμο αποθεραπείας” κατέληξε ο συνάδελφος. 

Όπως είναι φυσικό το newpost.gr επικοινώνησε και με το νοσοκομείο της Μυτιλήνης από όπου μας διαβεβαίωσαν πως θα διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα για εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια κάτω από τα οποία έγινε το συγκεκριμένο περιστατικό. 

Η κηδεία του 47χρονου θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην Εκκλησία της Παναγίας στην περιοχή Χρυσομαλλούσα.

 


σχετικα αρθρα