current views are: 10

14 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση22:30

Δηλητηριώδες λεοντόψαρο πιάστηκε στα δίχτυα ψαρά στην Κρήτη

Ένα δεύτερο δηλητηριώδες  λεοντόψαρο πιάστηκε στα δίχτυα επαγγελματία ψαρά στις αρχές Μαρτίου στην περιοχή Πρασονήσια  Κρήτης.

Δημοσίευση 22:30’

Ένα δεύτερο δηλητηριώδες  λεοντόψαρο πιάστηκε στα δίχτυα επαγγελματία ψαρά στις αρχές Μαρτίου στην περιοχή Πρασονήσια  Κρήτης.

Ένα δεύτερο λεοντόψαρο πιάστηκε στα δίχτυα επαγγελματία ψαρά  στην περιοχή Πρασονήσια  Κρήτης. Αυτή είναι η δεύτερη φορά καθώς το συγκεκριμένο δηλητηριώδες ψάρι είχε κάνει την εμφάνισή του πριν οχτώ μήνες. Πιάστηκε σε βάθος 35 μέτρων, ενώ ο αλιέας που το εντόπισε ενημέρωσε και το παρέδωσε τις αρμόδιες αρχές.

Το συγκεκριμένο ψάρι είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και δηλητηριώδη που κολυμπούν στις θάλασσες αυτού του πλανήτη και έχει κάνει την εμφάνισή του τα τελευταία χρόνια στις θάλασσες της Μεσογείου μετά τη διάνοιξη της νέας Διώρυγας του Σουέζ. Παρότι βρώσιμο, αν κάποιον τον τρυπήσουν τα αγκάθια του, στη περίπτωση που είναι αλλεργικός, το τσίμπημα μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Στην περίπτωση που δεν είναι κάποιος αλλεργικός, το τσίμπημά του πονάει τρομερά και ο πόνος διαρκεί ακόμα και μήνες.

Το ψάρι βρίσκεται στο Αλιευτικό Ινστιτούτο του ΕΛΚΕΘΕ όπου θα γίνουν αναλύσεις για να μελετηθεί η εξάπλωση και η συμπεριφορά του συγκεκριμένου είδους. Μέχρι τώρα και μετά την εμφάνιση του πρώτου ψαριού στον Μακρύ Γιαλό έχουν εντοπιστεί ακόμα 2-3 σε περιοχές νότια του Ηρακλείου. Αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι ψαράδες οι οποίοι πρώτοι έρχονται σε επαφή και η βασική οδηγία που δίνεται σε περίπτωση που κάποιος τσιμπηθεί από λεοντόψαρο είναι να βάλει το σημείο σε πολύ ζεστό νερό. Σε περίπτωση που κάποιος εντοπίσει ένα λεοντόψαρο μπορεί να επικοινωνεί με το Αλιευτικό Ινστιτούτο του ΕΛΚΕΘΕ και την κ. Νότα Περιστεράκη στα τηλ: 2810 337830 και 2810 337818.

Πηγή: cretapost.gr