ΕΛΛΑΔΑ

Καρέ-καρέ η πορεία κατά του ρατσισμού στο κέντρο της Αθήνας

του Σταύρου Μαρίνη - Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2017, 19:26 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2017, 19:26
Καρέ-καρέ η πορεία κατά του ρατσισμού στο κέντρο της Αθήνας
Facebook Twitter Whatsapp

Τα αιτήματα των ομάδων που υφίστανται διακρίσεις στη χώρα μας είχε στόχο να αναδείξει η πορεία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που πραγματοποιήθηκε  στο κέντρο της Αθήνας

Τα αιτήματα των ομάδων που υφίστανται διακρίσεις στη χώρα μας είχε στόχο να αναδείξει η πορεία κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που πραγματοποιήθηκε  στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τελετή στη μνήμη του προέδρου της οργάνωσης Praksis, Τζανέτου Αντύπα, όπου απονεμήθηκε από το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών βραβείο στην οργάνωση Praksis.

Ορίστηκε μάλιστα ένα βραβείο του Φόρουμ, το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε μια οργάνωση ή μια προσωπικότητα που ασχολείται με τα θέματα του Αντιρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο θα φέρει το όνομα «Αντιρατσισμός - Τζανέτος Αντύπας».

Την πορεία με τίτλο «Περίπατος κατά των διακρίσεων» διοργάνωσε το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών και έδωσαν το «παρών» πολλές προσωπικότητες και συλλογικότητες. Επίσης, μεγάλα ευρωπαϊκά δίκτυα όπως το UNITED FOR INTERCULTURAL ACTION, ENAR (European Network Against Discrimination) και EGAM (European Grassroots Anti-racist Movement) συμμετείχαν  δυναμικά στον περίπατο