ΕΛΛΑΔΑ

Αποθέωση από τους πιστούς για τον πατέρα Εφραίμ - Ζητούσαν την ευχή του φιλώντας του το χέρι

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2017, 20:07 / Ανανεώθηκε 21 Μαρτίου 2017, 20:13
Αποθέωση από τους πιστούς για τον πατέρα Εφραίμ - Ζητούσαν την ευχή του φιλώντας του το χέρι
Facebook Twitter Whatsapp

Εκατοντάδες πιστών συγκεντρώθηκαν  από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να υποδεχτούν με τιμές τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. 

Εκατοντάδες πιστών συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στα Κάτω Πατήσια, προκειμένου να υποδεχτούν με τιμές τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. 

Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την αθώωσή του, όπως και όλων των υπόλοιπων κατηγορουμένων, στην πολύκροτη υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Μια υπόθεση που εκκρεμούσε επί εννέα  χρόνια στην ελληνική Δικαιοσύνη η οποία επιτέλους απεφάνθη για την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα οι καμπάνες ήχησαν πανηγυρικά και τελέστηκε δοξολογία υπέρ του ηγούμενου, καθώς όπως είπε ο ιερέας της ενορίας "πρόκειται για μία δικαίωση όλων των πιστών και όσων έριξαν λάσπη στον ηγούμενο Εφραίμ και την Εκκλησία".

Όπως προσέθεσε ο πατέρας Αθανάσιος, η επιλογή της συγκεκριμένης Ενορίας μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς οι ιερείς θέλησαν να δείξουν πως παρά τα όσα έχουν ακουστεί για την πολυτελή ζωή του ηγουμένου Εφραίμ, παραμένει κοντά στους πιστούς μίας λαϊκής γειτονιάς.

Μόλις το αυτοκίνητο που μετέφερε τον ηγούμενο Εφραίμ στο προαύλιο της Εκκλησίας έφτασε, ο κόσμος έτρεξε να του φιλήσει το χέρι και να ζητήσει την ευχή του, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ο ηγούμενος Εφραίμ ευχαρίστησε "όλο το λαό για τις προσευχές του".

Τον ηγούμενο Εφραίμ, υποδέχτηκαν εκτός από τον πατέρα Αθανάσιο, πλήθος ιερέων, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας Νεκτάριος Μουλατσιώτης.

Ο πατέρας Εφραίμ ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον όσων των ενέπλεξαν σε αυτή την υπόθεση για να απαντήσει με νόημα: "Ευλογούμε τους πάντες και τα πάντα"  και πρόσθεσε: «Εγώ ευχαριστώ τον λαό για την προσευχή του».