current views are: 8

29 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση05:37

Σε μουχλιασμένα κοντέινερ τα μαθήματα του Ειδικού Σχολείου Ηρακλείου

Τριτοκοσμικές συνθήκες, επικίνδυνες για τα παιδιά, καταγγέλλουν οι γονείς.

Δημοσίευση 05:37’

Τριτοκοσμικές συνθήκες, επικίνδυνες για τα παιδιά, καταγγέλλουν οι γονείς.

Τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται τα μαθήματα στο Ειδικό Εργαστήρι Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στο Ηράκλειο της Κρήτης, καταγράφει η κάμερα τοπικού καναλιού. 

Το Ειδικό Σχολείο, στο οποίο φοιτούν 67 παιδιά, στεγάζεται σε παλαιωμένα κοντέινερ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζητεί τη μεταστέγαση του σχολείου, καταγγέλλοντας ότι τα παιδιά κινδυνεύουν, ενώ οι Αρχές αδιαφορούν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο του «Κρήτη ΤV», τα κοντέινερ είναι μουχλιασμένα, ενώ σημειώνεται ότι όταν βρέχει, μπαίνουν νερά, τα οποία μαζεύονται με πιάτα. Δεν υπάρχει θέρμανση, παρά μόνο air condition, το οποίο υπολειτουργεί. Ακόμα έχει υποχωρήσει το υπέδαφος της περίφραξης του σχολείου, κάτι που αποτελεί επιπλέον κίνδυνο ατυχήματος για τους μαθητές.

Ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Γιώργος Βλαχάκης, δηλώνει ότι έχει επισκεφτεί το σχολείο και ότι είναι δίπλα στα παιδιά και τους γονείς του.

Οι γονείς ωστόσο, καταγγέλλουν ότι τόσο ο Δήμος, η Περιφέρεια, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όσο και μια σειρά βουλευτών στους οποίους έχουν απευθυνθεί, δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους, πλην τριών που τους έχουν απαντήσει.


σχετικα αρθρα