current views are: 7

29 Μαρτίου 2017
Δημοσίευση14:17

Καρέ-καρέ η σημερινή κινητοποίηση Ηθοποιών και Μουσικών στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας διοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών 

Δημοσίευση 14:17’

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας διοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών 

Κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας διοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Σωματείο Μουσικών Δυτικής Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και διεκδικώντας τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Απαιτούν να παρθεί ξεκάθαρη θέση για τα δελτία παροχής υπηρεσιών στο Θέαμα – Ακρόαμα.

Σε ανακοίνωσή του για το θέμα, το ΣΕΗ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υλοποιήσει τα νέα μέτρα που ήδη έχει συμφωνήσει με ΕΕ και ΣΕΒ. Μέσα σ’ αυτά είναι η νέα μείωση του αφορολόγητου πιθανόν στα 6.000 ευρώ και νέα μείωση συντάξεων με το κόψιμο της προσωπικής διαφοράς.

Δηλαδή αφαίρεση άλλου ενός μισθού. Μέσα στη διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση μπαίνει ακόμα και το ζήτημα που αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές στο δελτίο παροχής υπηρεσιών των καλλιτεχνών, που επί της ουσίας θα μας υποχρεώσουν να έχουμε, αφού μας αναγνωρίζουν ως αυτοαπασχολούμενους – ελεύθερους επαγγελματίες και όχι ως μισθωτούς που είμαστε.

Έτσι απαλλάσσουν τους επιχειρηματίες απ’ την υποχρέωση να μας ασφαλίζουν και μέσω της αυτασφάλισης και της συγχώνευσης των Ταμείων, εκτός του ετήσιου φόρου θα πρέπει να πληρώνουμε 160 ευρώ το μήνα για τις ασφαλιστικές μας εισφορές.

Δείτε φωτογραφίες από την σημερινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας 


σχετικα αρθρα