current views are: 9

3 Απριλίου 2017
Δημοσίευση14:17

Το «Μαζί για το Παιδί» και η TOMS μοιράζουν παπούτσια σε παιδιά που έχουν ανάγκη

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα.

Δημοσίευση 14:17’

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα.

Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, έχει δημιουργήσει σοβαρότατα κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα. Στην προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους προβάλλει τώρα, σημαντικότερος από ποτέ, ο ρόλος του τρίτου τομέα αποκτώντας περισσότερες δυνατότητες παρέμβασης και διεκδικεί μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

Πρόκειται για τον κοινωνικό χώρο που περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό Ιδρυμάτων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που δρουν εθελοντικά προς όφελος του κοινού συμφέροντος και αγωνίζονται, στο μέτρο των δυνάμεών τους, να περιορίσουν τις συνέπειες της κρίσης που επιβαρύνει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ένας από αυτούς τους φορείς είναι και ο Μη Κερδοσκοπικός και Μη Κυβερνητικός Οργανισμός «Μαζί για το Παιδί», ο οποίος ιδρύθηκε το 1996 με σκοπό να βοηθάει τα σωματεία μέλη του. και από τότε μέχρι σήμερα εργάζεται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει κάθε μορφή βοήθειας σε παιδιά και νέους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τον κοινωνικό αποκλεισμό, την ενδοοικογενειακή βία, τις χρόνιες ασθένειες, τις διανοητικές ή σωματικές αναπηρίες και την ασθένεια ή το θάνατο κάποιου μέλους της οικογένειάς τους. Η Ένωση παρέχει ψυχολογική, ηθική και οικονομική υποστήριξη και ενημερώνει το κοινό για θέματα σχετικά με τα παιδιά. Από το Φεβρουάριο του 2009 λειτουργεί τη Συμβουλευτική Γραμμή Βοήθειας Μαζί για το Παιδί 11525 και από το Μάρτιο του 2012 λειτουργεί την υπηρεσία «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», όπου συγκεντρώνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη βασικών αναγκών φορέων παιδικής προστασίας στην Αττική. 

Τα τελευταία χρόνια, έχουν ξεκινήσει μια καινούργια προσπάθεια για να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε στο σχολείο αλλά και ν’ αποφύγουν προβλήματα υγείας από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια.

Η δράση οργανώνεται σε συνεργασία με περισσότερους από 200 φορείς που στηρίζουν άπορα παιδιά και με την υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της “One for One” προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές.

Αυτή η ξεχωριστή πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2014 με καταγραφή των αναγκών από την Ένωση “Μαζί για το Παιδί”, η οποία εντόπισε πολύ μεγάλη ανάγκη σε παπούτσια μεταξύ άλλων ειδών. Από την έρευνα προέκυψε ότι περίπου τέσσερα εκατομμύρια άτομα ζούσαν σε συνθήκες κινδύνου, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και με βάση τα στοιχεία αυτά η Ένωση ζήτησε την υποστήριξη της εταιρείας TOMS, η οποία μέχρι σήμερα έχει διανείμει πάνω από 70 εκατομμύρια παπούτσια σε όλο τον κόσμο.

Η Ένωση Μαζί για το Παιδί σε συνεργασία με τη TOMS (Giving partner) ξεκίνησαν την διανομή παπουτσιών το 2015. Από την πρώτη κιόλας χρονιά η εταιρεία έστειλε 22.000 ζευγάρια παπούτσια σε 40 πόλεις σ’ όλη την Ελλάδα και διανεμήθηκαν με τη βοήθεια 200 εθελοντών και τοπικών ΜΚΟ.

Όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει, τόσο η ανάγκες είναι μεγαλύτερες. Σήμερα περισσότερες από 51 πόλεις από την Θράκη μέχρι και τη Κρήτη, συμμετέχουν στην προσπάθεια για προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας του παιδιού. Παπούτσια θα παραλάβουν παιδιά ηλικίας ως 17 ετών, ενώ κατ’ εξαίρεση θα δοθούν και σε ενήλικες στις προσφυγικές δομές. Η διανομή ξεκίνησε ήδη και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017.

«Ευελπιστούμε χρόνο με το χρόνο να μπορούμε να προσφέρουμε περισσότερα παπούτσια στα παιδιά. Ζητάμε εθελοντές για τις διανομές και καλούμε κι άλλους κοινωνικούς φορείς που προστατεύουν άπορα παιδιά, απ’ όλες τις πόλεις της Ελλάδας να στείλουν αίτημα για παραλαβή παπουτσιών email: www.mazigiatopaidi.gr», εξήγησε σε σχετική συνέντευξη τύπου η διευθύντρια προγραμμάτων της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”, Μαρία Χατζηνικολάκη.


σχετικα αρθρα