ΕΛΛΑΔΑ

Επιστολή Προέδρου ΔΣΕ στον Διοικητή του ΕΦΚΑ για παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών

της Μίνας Μουστάκα - Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2017, 19:14 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2017, 19:19
Επιστολή Προέδρου ΔΣΕ στον Διοικητή του ΕΦΚΑ για παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών
Facebook Twitter Whatsapp

Με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξη, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Β. Αλεξανδρής, ζητεί να παρατεθεί η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017, έως την 30.4.2017.

Με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ Αθ. Μπακαλέξη, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής, ζητεί να παρατεθεί η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου 2017, έως την 30.4.2017.

Ζητεί επίσης να εκδοθούν νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Φεβρουαρίου, στα οποία θα έχουν συνυπολογιστεί και αφαιρεθεί τα ποσά από τις παρακρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ επί των γραμματίων προείσπραξης των δικηγόρων για τον ίδιο μήνα.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Αλεξανδρή:

Προς: Διοικητή ΕΦΚΑ, Κύριο Αθανάσιο Μπακαλέξη

                                                                   31/3/2017

Αξιότιμε Κύριε Διοικητά,

Όπως γνωρίζετε, στα Ειδοποιητήρια Πληρωμής Ασφαλιστικών Εισφορών του ΕΦΚΑ, που εκδόθηκαν εντός του Φεβρουαρίου και εστάλησαν ταχυδρομικώς στους ασφαλισμένους δικηγόρους τις τελευταίες ημέρες, πέραν της οφειλόμενης εισφοράς μηνός Ιανουαρίου, αναγράφεται και η εισφορά μηνός Φεβρουαρίου, με ημερομηνία πληρωμής την 31.3.2017, η οποία ήδη παρατάθηκε έως την 13.4.2017.

Η αναγραφόμενη στα Ειδοποιητήρια εισφορά μηνός Φεβρουαρίου είναι  ασφαλώς ενδεικτική (και όχι οριστική) καθώς δεν έχουν αφαιρεθεί από αυτήν τα ποσά της παρακράτησης 20% επί των γραμματίων προείσπραξης των δικηγόρων μηνός Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την παρ. 11 του άρθρου 39 ν. 4387/2016.

Ως εκ τούτου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ήδη δοθείσα και ανακοινωθείσα παράταση για την καταβολή των εισφορών Ιανουαρίου, παρακαλούμε όπως:

α) Παραταθεί, αντιστοίχως, η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών μηνός Φεβρουαρίου, έως την 30.4.2017.

β) Εκδοθούν νέα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Φεβρουαρίου, στα οποία θα έχουν συνυπολογιστεί και αφαιρεθεί τα ποσά από τις παρακρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ επί των γραμματίων προείσπραξης των δικηγόρων για τον ίδιο μήνα.

Με τιμή,

Ο Πρόεδρος της Ολομέλειας

Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Βασίλειος Ε. Αλεξανδρής