ΕΛΛΑΔΑ

Υιοθετήστε και εσείς ένα αδέσποτο ζώο - Είναι ζήτημα ανθρωπιάς!

της Κωνσταντίνας Ρηγοπούλου - Δημοσίευση 4 Απριλίου 2017, 21:02 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 02:19
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων αλλά και πολλών μικρότερων πόλεων, τείνει να γίνει το θέμα των αδέσποτων ζώων και κυρίως των σκύλων. Ήδη πολλοί δήμοι ανά την χώρα, έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, φιλοδοξώντας να επιλύσουν στο μέτρο του δυνατού το πρόβλημα.

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των σύγχρονων μεγαλουπόλεων αλλά και πολλών μικρότερων πόλεων, τείνει να γίνει το θέμα των αδέσποτων ζώων και κυρίως των σκύλων. Ήδη πολλοί δήμοι ανά την χώρα, έχουν προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων, φιλοδοξώντας να επιλύσουν στο μέτρο του δυνατού το πρόβλημα.

Εκατομμύρια αθώες ζωές ζουν στο δρόμο, χωρίς φαγητό και νερό και μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε για αυτό. Η ζωή ενός αδέσποτου χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Συχνά υποσιτίζονται, υποφέρουν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες του κρύου ή της υψηλής θερμοκρασίας και αρρωσταίνουν δίχως να υπάρχει κανείς να τα βοηθήσει. Κι όμως, μπορούμε να βοηθήσουμε. Υπάρχουν και στη χώρα μας δεκάδες οργανώσεις που φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα και οι οποίες χρειάζονται τη βοήθειά μας.

Η 4η Απριλίου είναι η μέρα που μπορείτε να δείξετε την ευαισθησία σας. Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων στοχεύει στο να ευαισθητοποιήσει, να κινητοποιήσει και να δώσει ελπίδα στα απανταχού αδέσποτα ζώα αλλά και να τιμήσει όλους τους φιλόζωους οι οποίοι έμπρακτα αποδεικνύουν καθημερινά την αγάπη τους για τα απροστάτευτα αυτά πλάσματα.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καλούν τον καθένα μας να υιοθετήσει ένα ζώο ή να συνδράμει προγράμματα και καμπάνιες για την προστασία τους.

Πότε καθιερώθηκε

Η παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων καθιερώθηκε με πρωτοβουλία των ολλανδικών φιλοζωικών οργανώσεων το 2010 για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με την τύχη των 600 εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων που υπολογίζεται ότι διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες στον πλανήτη μας.

Η 4η Απριλίου, επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων για τρεις λόγους: Χρονικά είναι ακριβώς στο μέσο της 4ης Οκτωβρίου, που γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, είναι ευκολομνημόνευτη ημερομηνία (4/4) και τέλος δεν υπάρχει κάποια άλλη άξια λόγου εορτή την ημέρα αυτή.

Γνωρίστε τα αδέσποτα της Αθήνας

Αυτό το Σαββατοκύριακο το “Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr” οργανώνει πασχαλινό Bazaar προκειμένου να συγκεντρώσει πόρους για να εξακολουθήσει τη δράση του. Μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ευαισθητοποιημένους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με τα 50 ενεργά μέλη και εθελοντές του σωματείου, να ρωτήσουν και να μάθουν όλα όσα χρειάζονται για τους τρόπους που μπορούν να προσφέρουν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 8 & 9 Απριλίου 2017, 10:00 – 20:00, στο Thission Lofts, Πειραιώς 123, Αθήνα, απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι (στάση Μετρό Κεραμικός). Είσοδος Ελεύθερη!

«Το μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα». Μαχάτμα Γκάντι

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr