ΕΛΛΑΔΑ

Καρυπίδης: Αγώνας μέχρι τέλους για την προάσπιση της ΔΕΗ

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2017, 16:19 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2017, 16:39
Καρυπίδης: Αγώνας μέχρι τέλους για την προάσπιση της ΔΕΗ
Facebook Twitter Whatsapp

Επί ποδός για αγώνα κατά την πώληση μονάδων της ΔΕΗ βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «Η ενέργεια και τα νερά είναι δημόσια αγαθά, θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επί ποδός για αγώνα κατά την πώληση μονάδων της ΔΕΗ βρίσκεται ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «Η ενέργεια και τα νερά είναι δημόσια αγαθά, θα δώσουμε τον αγώνα μέχρι τέλους».

Αυτό επανέλαβε σήμερα ο Θεόδωρος Καρυπίδης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τους φορείς της περιοχής, με θέμα τον συντονισμό του συλλαλητηρίου που έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 16:00, στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.

«Οι αγώνες μας θα ενισχύσουν τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και θα στείλουν μήνυμα ενότητας και προάσπισης των δημόσιων αγαθών», ανέφερε ο περιφερειάρχης και όπως εξήγησε απώτερος στόχος της σύσκεψης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας είναι «να συντονιστούν οι ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η πώληση των μονάδων που δρομολογείται από τους θεσμούς».
 
Ο γραμματέας του Σπάρτακου, Αθανάσιος Μάστορας, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις από την πώληση λιγνιτικών μονάδων κα κάλεσε τον εμποροβιοτεχνικό κόσμο από όλη τη Δυτική Μακεδονία να δώσει μαχητικό «παρών». Ο οργανωτικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδάμ, κάλεσε τους πολίτες να δώσουν, όπως και το 2014, μαχητικό «παρών» στο συλλαλητήριο της Πτολεμαϊδας, ώστε να αποτραπεί το σενάριο πώλησης της ΔΕΗ. Ο εκπρόσωπος του μητροπολίτη Πρεσπών και Εορδαίας, αρχιερατικός επίτροπος Νικηφόρος Μανάδης, σημείωσε: «Εάν χρειαστεί θα χτυπήσουμε μετρικά τις καμπάνες για να φτάσει το μήνυμά τους έως και την Αθήνα».
 
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι της Εκκλησίας, αιρετοί της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, δήμαρχοι της δυτικής Μακεδονίας, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι των Εμποροβιοτεχνικών Επιμελητηρίων και φορείς των επαγγελματικών ενώσεων από όλη τη Δυτική Μακεδονία.
 
Ο συντονισμός των ενεργειών και η συμμετοχή της Περιφέρειας στο συλλαλητήριο που έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ αποφασίστηκαν κατά πλειοψηφία στην έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Σταθάκη.

Δημιουργήθηκε συντονιστική επιτροπή, η οποία το επόμενο χρονικό διάστημα θα προβεί σε επαφές και θα επιδιώξει συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρωθυπουργό, προκειμένου να διατυπωθούν οι προτάσεις των φορέων της περιοχής. Ως επικεφαλής ορίστηκε ο περιφερειάρχης, Θόδωρος Καρυπίδης και μέλη της οι δύο δήμαρχοι, Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης και Εορδαίας, Σάββας Ζαμανίδης, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης, οι πρόεδροι των μεγαλύτερων πρωτοβάθμιων σωματείων της ΔΕΗ στο Ενεργειακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr