ΕΛΛΑΔΑ

Απόγνωση στα νησιά λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Δημοσίευση 27 Νοεμβρίου 2010, 07:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απόγνωση στα νησιά λόγω της απεργίας της ΠΝΟ
Facebook Twitter Whatsapp

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία Κυριακή και Δευτέρα, 28 και 29 Νοεμβρίου. Η σημερινή απόφαση πυροδοτεί αντιδράσεις στους παραγωγούς και νησιώτες που ζητούν τη λήξη της απεργίας. Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης από το Λονδίνο εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση της απεργίας και απέκλεισε το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε νέα 48ωρη απεργία Κυριακή και Δευτέρα, 28 και 29 Νοεμβρίου. Η σημερινή απόφαση πυροδοτεί αντιδράσεις στους παραγωγούς και νησιώτες που ζητούν τη λήξη της απεργίας. Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης από το Λονδίνο εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση της απεργίας και απέκλεισε το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης.Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Η διοίκηση της ΠΝΟ τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι με εξαίρεση των τριών εργοδοτικών οργανώσεων, που έχουν ήδη υπογράψει, δηλαδή την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και την Ένωση Πορθμείων Εσωτερικού που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των οργανώσεων εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.
Κρήτη: Σε απόγνωση οι παραγωγοί σε Λασίθι και Χανιά

«Όσο περνάει ο καιρός τα προβλήματα εντείνονται» δηλώνει από το Λασίθι ο πρόεδρος των αγροτικών συλλόγων του νομού Στάθης Κορνάρος. «Ήδη τις αγορές του εξωτερικού πλέον δεν μπορούμε να τις τροφοδοτήσουμε και πληρώνουμε ποινικές ρήτρες για τα συμβόλαια παράδοσης τα οποία έχουμε κλείσει», τονίζει ο κ.Κορνάρος.

Στα Χανιά ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν με τους παραγωγούς των κηπευτικών της Κουντούρας και του Ελαφονησίου καθώς αυτή την περίοδο η παραγωγή φτάνει στο 80%.Πολλοί από αυτούς έχουν συμβόλαια με αγορές της Αθήνας και του εξωτερικού και τα προϊόντα μένουν στα αζήτητα,δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ευπαθή και κινδυνεύουν οι παραγωγοί να χάσουν τα συμβόλαια.

-Στην Τήλο σάπισαν λαχανικά και εσπεριδοειδή που ήταν να μεταφερθούν στην Ρόδο
-Στην Σύρο δεν μπορούν να κηδέψουν τον άνθρωπό τους
-Στην Σέριφο στερεύουν από καύσιμα

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr