ΕΛΛΑΔΑ

Στον Πειραιά τρία πλοία με ευπαθή προϊόντα

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2010, 13:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στον Πειραιά τρία πλοία με ευπαθή προϊόντα
Facebook Twitter Whatsapp

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν το μεσημέρι της Κυριακής, μεταφέροντας φορτηγά με προϊόντα τα πλοία «Κρήτη 1» της εταιρίας «Αιγαίον», το «Φαιστός Παλλάς» των «Μινωϊκών» και το «Λατώ» της «ΑΝΕΚ».

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν το μεσημέρι της Κυριακής, μεταφέροντας φορτηγά με προϊόντα τα πλοία «Κρήτη 1» της εταιρίας «Αιγαίον», το «Φαιστός Παλλάς» των «Μινωϊκών» και το «Λατώ» της «ΑΝΕΚ».

Η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας συνεχίζεται έως τις 6 το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πλοία αυτά πραγματοποίησαν τα δρομολόγια μετά από συμφωνία των παραγωγών της Κρήτης με ναυτεργάτες των πλοίων. Οι ναυτεργάτες ανέφεραν ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άλλο δρομολόγιο με τα πλοία αυτά, μέχρι τη λήξη της απεργίας της ΠΝΟ.

Το μεσημέρι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attika Group, Μιχάλης Σακέλλης συναντήθηκε με συνδικαλιστές ναυτικούς και μετέφερε τις απόψεις της εταιρίας.

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Attica Group, χορήγησε ήδη και στα πληρώματα των ακτοπλοϊκών της πλοίων την ίδια αύξηση που συμφωνήθηκε με τη Συλλογική Σύμβασης Εργασίας για τα πληρώματα της Αδριατικής, ύψους 2%, την οποία η εταιρία θεωρεί δίκαιη και εύλογη.

Στο μεταξύ η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) διέψευσε πληροφορίες ότι εδόθησαν προσωπικά από τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, διαβεβαιώσεις σε πρόσωπα του χώρου διακίνησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σύμφωνα με τις οποίες, εφόσον η απεργία της ΠΝΟ που ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου διαρκούσε περισσότερες από τρεις μέρες, θα επιτρέπονταν η δρομολόγηση πλοίου για τη μεταφορά προϊόντων.

Επίσης, η ΠΝΟ διεμήνυσε ότι η απόφαση για συνέχιση της απεργίας το επόμενο 48ωρο ισχύει στο ακέραιο, με αφορμή σχετικό έγγραφο που της απεστάλη από το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, το οποίο αναφέρει ότι «η απεργία αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα», ωστόσο κάνει λόγο για «διάθεση του αναγκαίου προσωπικού των πλοίων προς μεταφορά προσώπων και αγαθών για αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Εμπορικής Ναυτιλίας για τη ΝΔ και βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η κυβέρνηση φέρει τεράστια ευθύνη για τα αδιέξοδα που παρατηρούνται στην ακτοπλοΐα καθώς δεν ανέπτυξε, όπως όφειλε, τον αναγκαίο διάλογο και δεν μπορεί να ακολουθεί, ακόμη και τώρα, πολιτική Ποντίου Πιλάτου». «Την καλούμε να βρει άμεσα λύση ανάμεσα στην Π.Ν.Ο. και τους φορείς της ακτοπλοΐας» τονίζει στη δήλωσή του.

Η ΠΝΟ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα προκειμένου να αποφασίσει την εξέλιξη των κινητοποιήσεων της.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr