ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς προβλήματα η ολοήμερη λειτουργία 20 νοσοκομείων

Δημοσίευση 1 Δεκεμβρίου 2010, 22:13 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χωρίς προβλήματα η ολοήμερη λειτουργία 20 νοσοκομείων
Facebook Twitter Whatsapp

Στους 160 ανήλθαν οι ασθενείς που επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο "Γεννηματάς", κατά την πρώτη ημέρα ολοήμερης λειτουργίας.

Στους 160 ανήλθαν οι ασθενείς που επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο "Γεννηματάς", κατά την πρώτη ημέρα ολοήμερης λειτουργίας.

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε ότι ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η πρώτη μέρα ολοήμερης λειτουργίας νοσοκομείων του ΕΣΥ σε όλη τη χώρα. Η ένταξη των νοσοκομείων στην ολοήμερη λειτουργία γίνεται σταδιακά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο υφυπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Τιμοσίδης επισκέφθηκε το Γ.Ν.Α. "Γ. Γεννηματάς" και συζήτησε με τη διοίκηση, τους εργαζομένους και τους ασθενείς για τη νέα λειτουργία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το βαθμό ετοιμότητας του νοσοκομείου, το οποίο δέχθηκε 160 απογευματινούς ασθενείς και δήλωσε: "Η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων είναι η στοχευμένη κίνηση με την οποία περισσότεροι ασθενείς εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία ενώ, το ανθρώπινο δυναμικό, οι δομές και ο εξοπλισμός του δημοσίου συστήματος υγείας αξιοποιούνται όπως πρέπει. Επίσης τα νοσοκομεία δημιουργούν ευκαιρίες αύξησης των εσόδων τους. Είναι μια επένδυση στη δημόσια υγεία με πολλαπλά οφέλη."

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία , από τα νοσοκομεία που καταρχήν δηλώθηκε ότι θα συμμετέχουν στο νέο θεσμό,τελικά λειτούργησαν τα εξής: Γ.Ν. Γ.Γεννηματά, Ευαγγελισμός, Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, ΚΑΤ, Τζάνειο, Μεταξά, Παπαγεωργίου, Θεαγένειο, Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ,ΠΑ ΓΝ Η, Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Λάρισας, Βόλου, Αγ.Ανδρέα Πάτρας, Ρίου, Χανίων, Γ.Ν Ηρακλείου (Βενιζέλειο). Eξαιρέθηκαν λόγω της σημερινής εφημερίας τους-και βάσει του νόμου- τα νοσοκομεία: Ιπποκράτειο, Αττικόν, Ε.Ε.Σ,Παίδων Αγία Σοφία. Επίσης, δεν συμμετέχει στο θεσμό της ολοήμερης λειτουργίας το νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" ,οι εργαζόμενοι του οποίου ζητούν να διευκρινιστεί το καθεστώς αμοιβής και φορολόγησης τους.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο σε πολλές περιπτώσεις εκ παραδρομής κοστολογήθηκαν ιατρικές πράξεις με την προγενέστερη νομοθεσία των απογευματινών ιατρείων. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα και στο υπουργείο Υγείας έχει ήδη συσταθεί 5μελής Ομάδα παρακολούθησης της ολοήμερης λειτουργίας προκειμένου να καταστεί δυνατή η άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων που πιθανόν θα εμφανισθούν τις πρώτες μέρες εφαρμογής .

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις