ΕΛΛΑΔΑ

Ο κ.Ξυνίδης απέρριψε τις ιδέες για απόλυτη απελευθέρωση τιμών και αλλαγές στα εργασιακά

Δημοσίευση 2 Δεκεμβρίου 2010, 11:18 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο κ.Ξυνίδης απέρριψε τις ιδέες για απόλυτη απελευθέρωση τιμών και αλλαγές στα εργασιακά
Facebook Twitter Whatsapp

Tις προτάσεις του πρόεδρου του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλου, σχολίασε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης.

Tις προτάσεις του πρόεδρου του ΣΕΒ, Δ.Δασκαλόπουλου, σχολίασε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης.

O κ. Ξυνίδης στάθηκε ιδιαίτερα στα προτάσεις Δασκαλόπουλου, για την ανάπτυξη και στα εμπόδια που υπάρχουν, ενώ απέρριψε τις ιδέες για απόλυτη απελευθέρωση τιμών και τις αλλαγές στα εργασιακά.

«Περιέχει κάποιες προτάσεις οι οποίες είναι εύλογες, έχουν ενδιαφέρον. Εχουν άλλωστε περιληφθεί και σε θέσεις και πολιτικών φορέων κατά καιρούς, αλλά υπάρχει και μια αρκετά μεγάλη δέσμη από τις προτάσεις, οι οποίες, κατά την προσωπική μου άποψη, στην ουσία ακυρώνουν την παρουσία του κράτους και οδηγούν σε μια εντελώς ανεξέλεγκτη κατάσταση αγορών, που νομίζω ότι δεν μπορεί να εκφράσει σήμερα τις ανάγκες του τόπου", τόνισε ο κ. Ξυνίδης.

Σε ότι αφορά στις προτάσεις για το επιχειρηματικό περιβάλλον, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε ότι "ήδη είναι ζητήματα που συζητούνται και ευρέως και πολλά από αυτά μας προβληματίζουν και πάμε να δώσουμε λύσεις και με τον νέο αναπτυξιακό και με όλα τα υπόλοιπα νομοθετήματα".

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, για την ανάπτυξη, ο κ. Ξυνίδης υπογράμμισε ότι «αυτός ο μήνας και ο επόμενος θα είναι για εμάς πολύ βαρύς και θα είναι και πολύ σημαντικά αυτά που θα παρουσιαστούν και θέλω να πιστεύω ότι θα ψηφιστούν ως νόμοι του ελληνικού κράτους".

Ο κ. Ξυνίδης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις εξαγωγές και την εξωστρέφεια, τονίζοντας ότι δίδεται μεγάλο βάρος από το Υπουργείο και ενδεχομένως την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η παρουσίαση αυτού του πλαισίου, που αφορά την εξωστρέφεια, από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

"Βάζουμε ένα νέο πλαίσιο, προκειμένου να δώσουμε δύναμη, να δώσουμε φτερά στις ελληνικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό, να αυξήσουμε το μερίδιο των εξαγωγών τους και αυτό θα έχει πολλαπλά οφέλη για τη χώρα με εισροή πλούτου", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το ΕΤΕΑΝ, τόνισε πως "είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο που δίνει άμεσες απαντήσεις, γιατί απαντά στο ερώτημα της έλλειψης ρευστότητας στην αγορά. Έρχεται δηλαδή το κράτος και εισφέρει χρήματα, κεφάλαια, και σε συνδυασμό και συνεργασία με τις τράπεζες, αυτά κατευθύνονται με γρήγορο τρόπο προς τους επιχειρηματίες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ρευστότητας που έχουν".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις